4 Липня 2018
Новини

Як працювали нардепи Верховної ради?

Як працювали нардепи Верховної ради?

Із позафракційних нардепів у червні найбільше законотворчою діяльністю займалися Ірина Констанкевич і Валентин Дідич.

Перед парламентськими канікулами народні депутати активізували свою законотворчу діяльність: у червні були зареєстровані 169 нових законопроектів. Ще  12 вніс  Кабінет міністрів України, два - президент України Петро Порошенко.  Він став ініціатором законопроекту про створення Вищого антикорупційного суду. Порошенко вніс його до Ради як невідкладний 19 червня, 21 червня він уже був ухвалений. Крім того, Порошенко зареєстрував законопроект «Про ратифікацію угоди між Україною та Швейцарською Конфедерацією про реадмісію», документ зараз перебуває на розгляді в профільному комітеті. Пише slovoidilo.ua.

Проте, є низка законодавчих ініціативи, які досі не підписані Головою Верховної Ради. Зокрема, спікер Верховної Ради Парубій не підписує два важливих «військових» законопроекти. Також він не поспішає візувати ще чотири постанови парламенту.

Щодо кількості: лідером за кількістю поданих законопроектів, як і минулого місяця, стала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 87 документів. Активніше за всіх у ній працювали Ірина Суслова та Ольга Богомолець. На рахунку «Народного фронту» 78 проектів закону. Леонід Ємець причетний до розробки семи – найкращий показник у фракції.

На рахунку «Батьківщини»  – 38 законодавчих ініціатив. У цьому напрямку краще за всіх працював Олексій Рябчин.

«Самопоміч» розробила 32 законопроекти, «Опозиційний блок» – 30, Радикальна партія – 29, «Воля народу» – 24.

Група «Відродження» стала ініціатором 20 проектів закону, Антон Яценко працював активніше за всіх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, закон, депутати, вру
В тему