4 Липня 2018
Новини

4 липня відзначають День судового експерта

4 липня відзначають День судового експерта

4 липня – 185-й день року в григоріанському календарі (186-й у високосні). До кінця року залишається 180 днів.

Національні:

Україна: День судового експерта. Відзначається в країні щорічно 4 липня, був заснований Указом Президента України №424 від 10 червня 2009 року. Установа цього професійного свята була ініційована перед президентом України Координаційною радою з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України.

Приймаючи рішення про заснування нового свята Президент керувався тим, що судово-експертна діяльність має велике значення в забезпеченні правосуддя, захисту прав і свобод людини і громадянина.

Що ж розуміють під судовою експертизою?

Судова експертиза – процесуальна дія, що складається з проведення досліджень і дачі висновку експертом з питань, вирішення яких вимагає спеціальних знань в галузі науки, техніки, мистецтва або ремесла, і які поставлені перед експертом судом, суддею, органом дізнання, особою, яка провадить дізнання, слідчим або прокурором, з метою встановлення обставин, що підлягають доказуванню по конкретній справі. В даний час на Україні атестовано близько 6 тисяч судових експертів, в тому числі 1400 державних. І в своє професійне свято вони отримують привітання від керівництва та колег.

США: День незалежності.

Норвегія: День народження королеви Соні Харальдсен.

Багами: День королеви.

Італія: День Гарібальді.

Кайманові острови: День конституції.

Латвія: День жертв геноциду.

Лесото: День сім'ї.

Тонга: День короля.

Югославія: День борця за свободу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, яке сьогодні свято
В тему