2 Липня 2018
Новини

Дитсадки будуватимуть у багатоповерхівках

Дитсадки будуватимуть у багатоповерхівках

Це один із пунктів нових будівельних норм, які невдовзі планують ввести в Україні. Крім цього, влада хоче заборонити будувати парковки всередині міських дворів, щоб таким чином забезпечити пожежним машинам під’їзд до будинків, а дитячі садки дозволять відкривати просто в багатоповерхівках.

Серед іншого, в уряді планують обмежити щільність забудови. Для 4-поверхових будинків вона становитиме 45% площі кожного гектара, для 5 – 8-поверхових – 40%, а для 12 – 25-поверхових – не більше від 30%. Такі заходи дозволять обмежити щільність населення на 1 гектар до 450 осіб. Якщо в межах 500 метрів є, наприклад, ліс, парк або великі магазини, щільність населення можна буде підвищити на 20% (тобто до 540 осіб).

За новими будівельними нормами, в містах із населенням до 50 тис. осіб не може бути будинків, вищих за три поверхи. У більших (100 – 150 тис. осіб) можна будувати тільки 9-поверхівки. І лише в мегаполісах допускається зведення будинків заввишки понад 20 поверхів.

Паркінги на території житлового комплексу заборонять, натомість пропонуючи підземні гаражі або відкриті майданчики за 300 – 500 м від розташування будинку. А паркуватися на дорогах і тротуарах заборонять.

У школах на одного учня має бути не 2 – 2,4 кв. м, а мінімум 3 кв. м площі й школярі сидітимуть навколо вчителя. А дитячі садки та ясла, розраховані на 120 дітей, дозволять розміщувати на нижніх поверхах житлових будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, будинок
В тему