1 Липня 2018
Новини

Валютнику-кидалі з Житомира, який застрелив собаку, загрожує до 8 років тюрми

Валютнику-кидалі з Житомира, який застрелив собаку, загрожує до 8 років тюрми

Днями ми розповідали про те, що у Житомирі водій Nissan застрелив собаку, яка спокійно лежала на узбіччі дороги.

Спочатку авто проїхало повз. Але за мить водій здав назад. Пес, який до цього моменту спокійно лежав, ніби передчуваючи біду підняв голову. Аби застрелити собаку водій навіть не вийшов з салону машини.

Відео жорстокого вбивства тварини було опубліковано в Facebook «Київ Оперативний».

Інцидент стався 17 червня біля одного з торгово-розважальних центрів міста. Ролик викликав величезний резонанс у Мережі – багато користувачів зажадали знайти і покарати винуватця події. Люди згуртувалися та шукали авто у міста та області. Вдалося перевірити відеозаписи з інших камер де «засвітилася» машина нелюда.

У Житомирі шукають нелюда, який не виходячи з авто застрелив собачку (відео 18+)

Нині ж сайт «Zhzh.info» повідомляє, що завдяки розголосу і репоста в соцмережах, вже буквально на наступний день не байдужі житомиряни знайшли автомобіль того самого водія (номер його авто АМ0700СМ). За словами активістів ним виявився валютник-кидала з Житнього ринку, на прізвисько Коля Рижий.

Пізніше, увечері 29 червня, начальник головного управління Нацполіціі у Житомирській області В'ячеслав Печененко повідомив про те, що особу чоловіка, який стріляв в тварину – встановили.

«Інформую, що поліцією Житомира в ході перевірки зареєстрованого повідомлення про жорстоке поводження з тваринами встановлено особу того, хто стріляв 17 червня ввечері в собаку на одній з вулиць обласного центру. Зараз його опитано і вину свою він визнає. Тривають перевірочні дії для залучення чоловіка до відповідальності. Він є жителем Житомирського району, 1972 року народження», – зазначив В'ячеслав Печененко.

Варто відзначити, що якщо вина водія Nissan буде доведена, то згідно з новим Законом №2120-VIII за знущання, вчинені з особливою жорстокістю або, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі тварини караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. Нагадаємо, до цього знущання над тваринами каралося штрафом 850 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, тварини, житомир
В тему