28 Червня 2018
Новини

Канадця, який має 24 дружини та 149 дітей засудили до піврічного домашнього арешту

Канадця, який має 24 дружини та 149 дітей засудили до піврічного домашнього арешту

До піврічного домашнього арешту і 150 годин громадських робіт засудив Верховний суд канадської провінції Британська Колумбія 61-річного багатоженця Вінстона Блекмора. Для нього це вже четвертий умовний вирок за полігамію, повідомляє «Racurs.ua» з посиланням на «Daily Mail».

Його зятя, 53-річного Джеймса Олера, у якого «всього» п’ять дружин, засудили до трьох місяців домашнього арешту і 75 годин громадських робіт.

До слова, обидва засуджені раніше були єпископами Фундаменталістської церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Ця група відкололася від мормонів, коли ті відмовилися від багатоженства у 1890 році. Вони проживають в громаді Баунтіфул на південному сході Британської Колумбії, яку заснували прибічники багатоженства незабаром після Другої світової війни.

Максимальна покарання за полігамію в Канаді передбачає п’ять років тюремного ув’язнення.

Суддя Шері Енн Донеген зазначила, що, хоча обидва чоловіки працьовиті і в іншому повністю дотримуються закону, вона не могла їх помилувати, так як деяким з їхніх дружин ледь виповнилося 15 років на момент укладення шлюбу. «Він дав зрозуміти, що ніяке покарання не змінить його релігійних поглядів. Він не розкаявся і не збирається», – додала вона. Також повідомляється, що у Блекмора 149 дітей.

У залі суду були присутні десятки прихильників Блекмора, деякі з них розридалися, коли почули вирок.

Варто зазначити, що через багатоженство Блекмор і Орел вже не вперше мають проблеми з канадським законодавством. Так, їх уже заарештовували в 2009 році. Тоді в Блекмора вже були понад 20 дружин, у Орела – дві. Востаннє Блекмор одружувався в 2014 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, канада, курйози
В тему