28 Червня 2018
Новини

Чому українці продовжують слухати російську попсу – розповів лідер гурту «Kozak System»

Чому українці продовжують слухати російську попсу – розповів лідер гурту «Kozak System»

«Kozak System» сьогодні вважається одним із тих гуртів, який підіймає на ноги прихильність аудиторії до української музики.

Вони знані у всій країні, «Козаки» активно створюють проекти спільно із багатьма українськими артистами, письменниками та поетами, гастролюють за кордоном, а їхній сингл «Не Моя» отримав перемогу в номінації «Сингл року» на церемонії нагородження премії «Селекція» від радіостанції «Джем FM». Початок їхнього гурту сягає 2012-го року. До складу ввійшли музиканти зі складу гурту «Гайдамаки».

Про український гурт, любов до України та своєрідну «систему», де об’єднані відомі українські виконавці, ми поговорили із Іваном Леньо, українським музикантом, акордеоністом, одним із лідерів фольк-рок-гурту «Kozak System», на гутірці, що відбувалася днями на фестивалі «Княжий» у Володимирі-Волинському.

Так, зокрема, Іван, на запитання, «чому, незважаючи на події в Україні, багато людей продовжують слухати російську попсу», відповів: «Тому що в нас в країні різні регіони, різні люди. Кількість українців, які ще ментально живуть в радянському союзі, зменшується з кожним роком, проте не зникає повністю. Україна наразі переживає істинне становлення, коли вже не може бути напівміри, які ми спостерігали протягом довгої історії. Більш ніж 300 років боремося за свою автентичність, незалежність і в принципі часто терпимо поразки. Зараз в нас є чудова нагода створити Країну із  людей, що цінуватимуть  свободу і волю, відчуватимуть себе господарями своєї землі, не слухатимуть чужого. Я по натурі оптиміст, тому бачу багато тих, кого можна вважати справжніми сучасними українцями».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, kozak system, володимир-волинський, фестиваль
В тему