28 Червня 2018
Новини

Цікаві місця в Україні: де яскраво провести вихідні

Цікаві місця в Україні: де яскраво провести вихідні

Кілька вихідних поспіль дозволяють спланувати гарний відпочинок для всієї сім’ї чи компанії.  Оскільки погода не передбачає спеки та високої температури,  то можна податися у мандри незабутніми куточками нашої рідної України.  Пропонуємо кілька  варіантів  для вдалого відпочинку.  

Житомирщина. Український Стоунхендж у селі Рудня Замисловицька, Олевський р-н.

Унікальний природний заказник на території Замисловецька лісництва. 15 гектарів лісу, по всій території якого розташовані величезні валуни - це не тільки можливість провести пікнік в мальовничому місці, але шанс поповнити життєві сили далеко від міста.

За однією з версій величезні камені з'явилися тут 20 тисяч років тому. Їх приніс Скандіавскій льодовик. Камені мають правильну геометричну форму і повністю відтворюють обриси вулиці древнього села, яке за легендою багато тисяч років тому знаходилося тут.

Тернопільщина. Оптимістична печера

Утворилася оптимістична печера внаслідок розчинення підземними водами гіпсів неогенового віку чотирнадцять мільйонів років тому.

Розташована вона поблизу села Королівка на Тернопільщині. Це найдовша у світі гіпсова печера.

Найбільшим скарбом печери вважаються вторинні мінеральні утворення, які протягом десятків тисяч років росли тут у підземних порожнинах. Це, насамперед гіпсові кристали різноманітної форми та кольору.  Тут, у найбільш низьких ділянках лабіринту печери можна натрапити на підземні озера, які нагадують дзеркала з води.

Цікаво, що температура повітря в Оптимістичній печері протягом року постійна і коливається від 9,5 – 10,5 градусів і не залежить від температури повітря на поверхні.

Рівненщина. Тунель кохання у Клєвані.

Утворений тунель заростями дерев і кущів, які щільно сплелися між собою у арочній формі.

Це романтичне місце вважається ботанічним феноменом і знаходиться вздовж залізничної колії між селищами Клевань та Оржів.  Місцеві жителі розповідають про те, що якщо пара поцілується під час прогулянки тунелем, то їхнє кохання скріпиться на все життя. Тому багато закоханих прагнуть потрапити до цього тунелю аби навіки скріпити своє кохання поцілунком.  Також, серед молодят поширилася традиція саджати тут квіти, які символізують їхні почуття.

Київська область. Бананова ферма у с. Бузова.

Етно-комплекс «Українське село» - прекрасний варіант, щоб провести сімейні вихідні з користю. Тут розваги на будь-який смак. Для дітей безкоштовний зоопарк, в якому є домашні тварини, від нутрій і оленів до африканських зебу.

У тропічних теплицях місцеві агрономи-ентузіасти умудряються вирощувати банани, цитрусові, оливки, маракуйю і папайю, а також інжир, ананаси та інші смаколики. У разі, якщо фрукти на гілках вже стиглі, дітям можна буде їх скуштувати прямо з гілки.

Хмельниччина. Подільські Товтри.

Подільські товтри – національний парк, де знаходяться більше ніж 300 об’єктів, що представляють археологічну, історичну та архітектурну цінність. У заповіднику передбачена велика кількість варіантів активного відпочинку. Милуватися красою природи та оглядати Подільські товтри можна пішки, на коні, велосипеді або автомобілі по спеціально розробленому маршруту. З кожним роком все популярнішим стає водний туризм. Сплавляючись за течією на плоті, катамарані, байдарці можна зачаруватися красотами берегів Дністра або ж спокійно відпочити на березі Дністровського водосховища в будиночку, в дебаркадері, на водній дачі. Парапланеризм, дельтапланеризм та польоти на повітряних кулях чекають тих, хто не боїться підкорити небо. 

Є декілька цікавих фактів, що спонукають обов’язково відвідати цю українську перлину:
- Тільки в США (Великий Каньйон) і Великобританії (Йосеміт) є подібні за своєю геологічною структурою форми рельєфу.
- Парк Подільські товтри є найбільшим у Європі;
- Найвищий міст України для банджі-джампінгу знаходиться саме в Кам’янці-Подільському;
- Печера Атлантида є єдиною на Хмельниччині, що має 3 яруси.

Херсонщина. Олешківська пустеля

З'явилася пустеля через випасання величезних отар овець тут у ХІХ столітті. Вівці знищили усю траву в районі, залишивши лише піски, які розширила вітрова ерозія.

Загалом 200 гектарів гарячого піщаного моря, яке приховує на своєму дні багато таємниць знаходиться у Цюрупінському районі за 30 кілометрів на Схід від Херсона. 

Сьогодні, Олешківська пустеля вважається найбільшим піщаним масивом Європи, який складається із семи так званих арен. Усі вони горбисті, із коливанням висот до 20 метрів.

Одна з легенд пов'язує цю пустелю із козаками-характерниками. Місцеві жителі розповідають, що сам український отаман Іван Сірко пройшов тут обряд ініціації – місяць прожив у Олешківській пустелі без іжі та води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, український стоунхендж, тунель кохання, подільські товтри, вихідні дні
В тему