27 Червня 2018
Новини

Сергій Князєв: Поліція кине всі сили на захист ромів

Сергій Князєв: Поліція кине всі сили на захист ромів

Правоохоронні органи проведуть термінові заходи щодо захисту осіб ромської національності.

Сьогодні, 27 червня, в ході селекторної наради з участю керівників територіальних підрозділів Національної поліції України очільник відомства Сергій Князєв повідомив, що задля недопущення в майбутньому фактів нападу на осіб ромської національності, подібних до того, який стався минулого тижня у Львові, правоохоронці проведуть комплекс превентивних заходів. Ідеться на сайті НПУ.

За словами Князєва, поліцейські зроблять усе, щоб захистити права ромів в Україні. Зокрема, співробітники поліції превенції, кримінальної поліції, патрульні проведуть низку заходів для встановлення місць проживання та тимчасового перебування осіб ромської національності, а також їхнього транзиту по державі.

«Ми повинні гарантувати їхню безпеку доти, доки кримінальна поліція не прозвітує, що джерело, яке ініціює такі ганебні правопорушення у нас в Україні, встановлено та локалізовано», – наголосив очільник Нацполіції.

Крім того, Князєв зобов’язав керівників обласних підрозділів, де в штаті карного розшуку ще не створені підрозділи із розкриття злочинів проти додержання принципів рівноправності людини, невідкладно їх створити та прозвітуватися. 

Таке посилення уваги правоохоронних органів до ромського питання, нагадаємо, повєязане із нещодавньою тргедією: у Львові підлітки на чолі із 20-літнім ініціатором влаштували погром у циганському таборі на околиці. В результату нападу від ножових поранень загинув 24-літній ром, ще четверо, включаючи дитину, постраждали. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, цигани, поліція
В тему