27 Червня 2018
Новини

Кияни залишаться без символу міста: замість каштанів висадять горобину?

Кияни залишаться без символу міста: замість каштанів висадять горобину?

В столиці продовжується реалізація проекту «Обери дерево для Хрещатика». Шукають альтернативу зеленому символові Києва – каштанам.

У Києві триває розпочатий владою проект «Обери дерево для Хрещатика», ідеться на сайті КМДА. Бо оспіваний символ міста – київські каштани – не витримують «підвищення рівня засоленості ґрунтів і високого рівня загазованості повітря», тож їм шукають заміну.

Киянам пропонують обрати види дерев для висадження на головній «хрещатій» вулиці столиці. Замість оспіваних каштанів можуть посадити горобину, вишні, дуби, граби чи в’язи. Ще 11 червня у містян з’явилася можливість проголосувати на спеціально створеному сайті (відповідне онлайн-опитування – за посиланням). Ініціаторами є комунальні підприємства «Київзеленбуд» і організація FOLK UKRAINE.

У «Київзеленбуді» аргументують потребу замінити старі дерева на Хрещатику тим, що деякі раніше висаджені там породи (особливо це стосується рослин, що ростуть безпосередньо біля проїжджої частини) «підвищенням рівня засоленості ґрунтів і високого рівня загазованості повітря». Тому назріло питання про заміну їх на стійкіші та витриваліші.

Проект передбачає вилучення постраждалих дерев на «лікування» та висадження на їхньому місці саджанців, більш адаптованих до умов мегаполісу. Мешканці столиці можуть зробити свій вибір між такими видами дерев: клен гостролистий «Роял Ред», в’яз «Нью Горизон», гіркокаштан червоноквітковий, дуб звичайний «Фастігіата Костер», горобина проміжна «Брауверс», граб звичайний «Фастігіата», платан гібридний, клен гостролистий «Колумнаре», вишня пташина «Плена». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, київ
В тему