27 Червня 2018
Новини

Підлітків, які порізали циган у таборі на Львівщині, помістили під варту

Підлітків, які порізали циган у таборі на Львівщині, помістили під варту

Суд обрав запобіжний захід для організатора та ще п’ятьох неповнолітніх, причетних до нападу на табір ромів на окраїні Львова.

Учора, 26 червня, Пустомитівський суд визначив запобіжний захід для 20-річного організатора  та ще п’ятьох неповнолітніх, причетних до нальоту на циганський табір, – тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави. Інформує Відділ комунікації поліції Львівської області.

Ще днем раніше, 25 червня, той самий суд обрав для двох неповнолітніх львів’ян віком 16 та 17 років, причетних до нападу на табір, той самий запобіжний захід – поміщення під варту.

Нагадаємо, 23 червня нічної пори у лісовому масиві на окраїні Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживали громадяни ромської національності. Усі нападники були озброєні. В результаті із 16 мешканців табору четверо, включаючи десятирічну дитину, постраждали, а 24-літній ром від отриманих ножових поранень помер.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, працівники інших служб та підрозділів поліції Львівщини. Тоді поліцейські припинили правопорушення та затримали сімох хлопців віком 16 – 17 років, жителів Львова, а також 20-літнього організатора нападу.

За фактом нападу на циганський табір відкрито кримінальні провадження за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або релігійних переконань) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей, – тюремне ув’язнення на термін до 15 років або довічне позбавлення волі. Розслідування триває. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суд, кримінал, підлітки, цигани
В тему

Останні матеріали