26 Червня 2018
Новини

Японського друга Дмитра Комарова силою вигнали з безлюдного острова

Японського друга Дмитра Комарова силою вигнали з безлюдного острова

Відомого на весь світ «голого відлюдька», який свого часу був героєм української телепрограми «Світ навиворіт», силоміць повернули у цивілізацію.

Стариган, котрий останніх три десятиліття відлюдьком жив на незаселеному острові й любив гуляти пляжем голяка, відтепер муситиме доживати в умовах огидної йому цивілізації. Пише видання «Метро».

82-літній Масуфумі Нагасакі майже 30 літ прожив самітником на безлюдному острові Сотобанарі в Японії, називав це місце своїм домом і плекав надію колись  тут умерти, та в квітні цього року потрапив до лікарні. А повернутися на свій острів дідусеві, якого прозвали «японським Робінзоном», уже не дозволили.

Сотобанарі – один з небагатьох покинутих островів у Японії, де навіть рибалки воліють не швартуватися. Масафумі Нагасакі утік сюди з «великої землі» в 1989-му. Старик, якого за прихильність до життя в оголеному вигляді прозвали «голий самітник», каже, що єдине його бажання на старості – померти на своєму острівку під час тайфуну. Та недавно японська влада змусила діда покинути свою безлюдну домівку і лягти до лікарні і не дозволяє йому вертатися на острів. Дідусь був занадто кволий, щоб опиратися.

Раніше він був звичайним городянином, працював фотографом, мав дружину і дітей. Та якось, як каже сам, «утомився від бруду», покинув усе і втік на природу на віддалений острівок. «Все, що мені потрібно, я можу знайти тут. І більше не хочу нічого», – казав колись старий мандрівникові Альваро Серезо, що відвідав «голого самітника» на його острові і зробив фотографії та відео, котрі прославили Масафумі на увесь світ.

Як розповідав гостю дід, одного разу тайфун забрав його одяг, і відтоді він почав ходити голим. «Нагота – моя уніформа. Тут, на острові, це нормально. Якщо ви вберетеся в одяг, то почуватимете себе абсолютно недоречно», – ось його слова.

Попри те, що на острові їжу добути не так легко, Масафумі харчувався виключно рослинами. Він не полював і не рибалив, і навіть черепашачих яєць не чіпав (яких тут у піску не злічити). «Я бачив, як ці маленькі черепашки народжуються і повзуть до моря. Щоразу, як бачу це, у мене мурашки по шкірі. І я розумію, наскільки прекрасне життя», – розговорився із Серезо острівний відлюдько.

До слова, Масафумі Нагасакі був і героєм одного з епізодів української телепрограми «Світ навиворіт», яку веде Дмитро Комаров. Український мандрівник навіть трохи пожив із «японським Робінзоном» на його «приватному» острові і, здається, таки зумів заприятелювати із дикуватим японцем. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, дмитро комаров, світ навиворіт, японія
В тему

Останні матеріали