26 Червня 2018
Новини

Антропологи у 3D показали, як справді виглядав Юлій Цезар (фото)

Антропологи у 3D показали, як справді виглядав Юлій Цезар (фото)

Справжній вигляд легендарного правителя Римської імперії дозволила побачити 3D-реконструкція. І судячи з її результату, Гай Юлій виглядав не зовсім так, як ми собі уявляли.

Національний археологічний музей в Лейдені, Нідерланди, показав широкому загалу бюст Гая Юлія Цезаря, створений після тривимірного сканування декількох скульптур. Виявилося, голова імператора була деформованої форми. Голландські вчені вважають, що така опуклість могла бути наслідком важких пологів його матері. Пише видання Daily Mail.

«У нього була жахлива опуклість на голові. Лікар сказав, що це може бути наслідком важких пологів його матері», – сказав один з археологів, які брали участь у дослідженнях.

За основу для відтворення справжнього вигляду оповитого легендами римського правителя був узятий результат тривимірного сканування мармурового бюста із Тускула (з колекції Археологічного музею Турина). Реконструкцію проводила археолог і антрополог Майя Доллосі, котра використала два погруддя: одне – з Лейдена, друге – з Турина, а також монети із зображенням Гая Юлія. Новий реалістичний бюст імператора демонструватимуть у музеї до кінця серпня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, наука, юлій цезар, дослідження, нідерланди, музеї, Фото
В тему