26 Червня 2018
Новини

Особливі діти з Луцька відкрили купальний сезон в одеській Затоці

Особливі діти з Луцька відкрили купальний сезон в одеській Затоці

Упродовж червня діти з особливими потребами мали можливість відпочивати у курортному містечку Затока, Білгород-Дністровського району Одеської області.

Про це стало відомо під час прес-конференції на тему «Оздоровлення та відпочинок дітей громадської організації «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя»  та громадської організації з психофізичними порушеннями розвитку «Повір у себе».

Кошти на відпочинок дітей у сумі 213,5 тисяч гривень виділила Луцька міська рада . Також для кожної організації забезпечили транспортне перевезення, проживання та харчування у 2-ї та 3-х містних номерах на базі «Мікрон».

З 3 по 13 червня можливість оздоровитися мали 54 людини: вихованці «Центру  реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя»  та  батьки, котрі їх супроводжували. З 12 по 22 червня відпочивали 15 дітей та стільки ж дорослих із громадської організації з психофізичними порушеннями розвитку «Повір у себе».

За словами заступника голови правління ГО «Центр  реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» – Алли Антонюк, деякі дітки вперше побували на морі, інші ж, котрі раніше купалися у морській водичці, отримали можливість відпочити великою дружньою компанією.

Жінка зазначила, що поїздка була нелегкою, адже автобуси не пристосовані для перевезення «особливих» діток, база відпочинку теж не є архітектурно прилаштованою для прийому таких діток на відпочинок. Зокрема, малечі на візочках було важко доїхати до моря по піску на пляжі.

Попри все, діти відвідали Білгород-Дністровську фортецю та покаталися по морю на теплоході.

Голова ГО з психофізичними порушеннями розвитку «Повір у себе» Інна Гачукова розповіла, що «дорога була важкою, але коли приїхали, то всі негативні емоції зникли. 10 днів сонечка та водичка – кип'яток – забезпечили вихованцям та їх батькам незабутній відпочинок».

Пані Інна наголосила, що окрім прогулянок містом, дітям випала можливість відвідати дельфінарій. До слова, саме ці дні у дельфінарії «Немо» народилося маля.

Жінка розповіла, що сама виховує «особливу» дитину, тому розуміє кожну матусю, яка входить до її організації.

«Ми працюємо не лише з дітками, але й з їх батьками. Хочу щоб батьки не жили лише діагнозами своїх чад, а й виходили у світ», – зазначила Інна Гачукова.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук наголосив, що міськрада приділяє чималу увагу дітям з особливими потребами. Співпраця з такими організаціями буде продовжуватися і надалі.

«Будуть залучатися кошти, аби проводити різноманітні фестивалі та інші заходи та поєднувати до них якомога більше людей», – сказав посадовець.

Дітям та їх батькам показали фотографії з відпочинку. Вони радісно реагували бачачи себе на світлинах.

Малеча ділилася враженнями від відпочинку та говорила слова вдячності тим, хто долучився до його організації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, діти, відпочинок, одеса
В тему