25 Червня 2018
Новини

«Посттравматична рапсодія»: фільм про війну знімали три дні

«Посттравматична рапсодія»: фільм про війну знімали три дні

На фестиваль «Княжий» завітали також представники знімальної групи фільму про події в АТО «Посттравматична рапсодія».

Це українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом, екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського.

Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів.

Виконавчим продюсером та виконавцем невеликої ролі став український громадський діяч, журналіст, учасник Революції Гідності, волонтер, керівник центру підготовки добровольчого батальйону «Свята Марія» Віталій Чорний. А головну роль – бійця Сашка – виконав український актор театру та кіно, спортсмен, Назар Борушок.

Саме вони, а також композитор Тарас Компаніченко приїхали на фестиваль, аби під час гутірки розповісти історію створення фільму та цікаві моменти, що траплялися під час знімального процесу.

«Цей повнометражний фільм тривалістю одну годину ми знімали три з половиною дні. І це далеко не один цікавий момент, які постійно супроводжували нас під час знімального процесу. В фільмі брали участь не тільки професійні актори, а й солдати АТО, що захищали нашу батьківщину на передовій. Тож ви розумієте, яку відповідальність несла творча група: зробити такий фільм, аби не соромно було дивитися в очі героям», - розповів під час гутірки Сашко.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, володимир-волинський, фестиваль
В тему