25 Червня 2018
Новини

Фестиваль Княжий: історію Володимира продемонстрували актори театру (фото)

Фестиваль Княжий: історію Володимира продемонстрували актори театру (фото)

988 року розпочалася славна і складна історія міста Володимира-Волинського.

Володимир Святославич, прозваний Великим, князь Київський, на землі волинян і вожан, що на правому березі річки Луги, підпорядкував язичницьке місто під назвою Владомир, і нарік його своїм іменем.

Волинський князь Мстислав Ізяславич, правнук київського князя Володимира Мономаха, 14 років князював в Володимирі. За цей час збудував Успенський собор, який донині височіє над містом. А княгиня Анна, дружина князя Романа Мстиславича, засновника Волинсько-Галицького князівства, після загибелі чоловіка була опікуном малолітніх дітей Данилка та Василька, проте разом із синами змушена була покинути Володимир через переслідування бояр. Але завдяки мужності врятувала життя і зберегла для історії своїх дітей.

Князь Данило Галицький, старший син Романа Мстиславича, доклав усіх сил, аби відновити створене батьком могутнє Волинсько-Галицьке князівство. Перемігши в боротьбі бояр, він закріпився на Волині, а згодом і в Галичині.

Князь Василько, молодший син Романа Мстиславича, разом із братом Данилом активно боровся за відновлення занепалого князівства. Після відновлення земель брат віддав Василькові в управління Волинь, а сам залишився управляти Галичиною. Його син, Володимир, був зразковим християнином, філософом, дипломатом, культурним діячем.

При княжому дворі Володимира діяв потужний осередок книжності, літературне коло, в якому був написаний Галицько-Волинський літопис…. Так про становлення міста Володимира-Волинського та його непросту історію на фестивалі «Княжий» розповів аматорський театр-студія «Різнобарв’я».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, фестиваль, володимир-волинський, Фото
В тему