22 Червня 2018
Новини

На перейменування двох областей в Україні треба мільярди гривень

На перейменування двох областей в Україні треба мільярди гривень

Скільки точно грошей знадобиться на перейменування двох областей, поки не відомо. Але вже зрозуміло, що витрати будуть чималими.

Насамперед, всім установам і підприємствам доведеться міняти документи, замовляти нові печатки та штампи, оновлювати вивіски на вході та ін. Знадобляться й нові покажчики і знаки на дорогах, в'їздах в область, трасах по всій Україні. Також, треба буде забезпечити новими картами, атласами безліч установ, при цьому не тільки розташованих в перейменованих областях, а й по всій країні. Пише vesti-ukr.com.

Як зазначає екс-голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, після перейменування Дніпропетровська в Дніпро тільки для переоформлення документів громадянам довелося викласти 1,8 млрд грн.

«Це гроші, які пішли на заміну паспортів, пенсійних посвідчень, прав на автотранспорт. По області ми поки не рахували. За ідеєю, доведеться всім міняти всю документацію. Я думаю, що в цьому випадку цифру в 1,8 млрд можна множити як мінімум на 10 - стільки буде потрібно після перейменування Дніпропетровської області », - каже Удод.

Варто відзначити, що перейменування ніколи дешевими не були. Зокрема, перейменування в 2016 році міста Цюрупинськ на Олешки (Херсонська область) з населенням в 24 тисяч чоловік обійшлося, за даними місцевої влади, в $ 5 млн.

Як зазначає експерт РПР Андрій Когут, звичайним жителям із заміною документів не потрібно поспішати.

«Ніякі документи в паніці міняти не треба. Якщо в паспорті написано, що людина народилася в Дніпропетровській області або в Кіровограді і прописаний в ньому, то ніяких змін вносити не потрібно. Всі документи, паспорти, пенсійні, трудові книжки, всі документи на нерухомість залишаються в силі. Зміни в документи будуть вноситися автоматично в разі їх продовження, якщо в паспорт треба вклеїти фото або продати квартиру, тоді в реєстри підуть нові дані. До цього буде зберігатися стара назва, і всі документи будуть діяти», - пояснив експерт і додав, що юридичним особам зміни внести все-таки доведеться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, євген удод, гроші, дніпро
В тему

Останні матеріали