21 Червня 2018
Новини

Чиновники оцінили ремонт освітніх закладів Луцька (фото)

Чиновники оцінили ремонт освітніх закладів Луцька (фото)

Доки учні відпочивають, освітні заклади Луцька мають змогу виконувати ремонтні роботи. Саме для комфортного та безпечного навчання маленьких лучан, Міська рада виділила значні кошти на оновлення закладів освіти.

Зокрема, ремонтні роботи проводяться у загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів №15, навчально-виховному комплексі № 9 та Будинку вчителя.

Як проходять роботи та яких результатів встигли досягти ремонтні бригади станом на 21 червня, дізнавалися виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

Спершу чиновники разом із журналістами відвідали ЗОШ №15. У закладі відбувся капітальний ремонт актової зали. Тут варто зазначити, що востаннє у залі працювали ремонтники ще 55 років тому.

За короткий час зробили стяжку на підлозі, вирівняли стіни, відремонтували стелю, замінили двері, встановили нове освітлення. Також поставили нову сцену та сучасні комфортні сидіння. За роботу взялися фахівці підприємства «Західторгбуд».

Для цього з бюджету розвитку міста було виділено близько 1,5 млн грн.

До слова, вже 24 червня випускники ЗОШ №15 отримають у новенькій актовій залі атестати. Хоча для багатьох школярів інтер’єр не буде сюрпризом: за словами майстрів, допливі учні, не були в змозі вгамувати свою цікавість і не раз забігали до приміщення чи зазирали крізь прочинені двері.

Сам Ігор Поліщук зазначив, що роботою він цілком задоволений.

Далі чиновники завітали до ЗЗСО №9. Там, за кошти міського бюджету у підвалі було відремонтовано дренажну систему відкачування води до загальноміської каналізації, прокладено близько 0,5 км трубопроводів різного діаметру. Тепер вода збиратиметься у насосну станцію, звідки перекачуватиметься у міську каналізаційну систему. Варто зазначити, що завдяки вчасному та якісному виконанню робіт, вдалося уникнути підтоплення під час зливи у Луцьку 18 червня.

У закладі провели капітальний ремонт санвузлів для людей з інвалідністю. Також відремонтували пандус. Цікаво, що ЗОШ №9 – єдиний у Луцьку заклад адаптований до потреб дітей з інвалідністю.

Загальна вартість усіх ремонтних робіт складає 1 млн 400 тис грн.

Оновиться і Будинку вчителя. Тут на першому поверсі функціонуватиме інклюзивно-ресурсний центр – комплексний заклад для дітей різного віку із особливим освітніми потребами. Урочисте відкриття запланували 1 вересня 2018 року.

На другому поверсі будинку вчителя тривають оздоблювальні роботи, замінюють вікна та двері. Також будуть відремонтовані сходи, встановлено пандус. Паралельно укріплюють фасади. Загальна вартість внутрішніх ремонтних робіт – 1,2 млн грн, зовнішніх – 700 тисяч гривень.

Цікаво, що Григорій Пустовіт зазначив, що Міська рада вчасно взялася за ремонт Будинку вчителя. За його словами наступного року вже не було б чого ремонтувати.

Також Ігор Поліщук додав, що роботи проходять не лише у цих трьох об’єктах. Ремонтуються навчальні групи у садочках, харчоблоки, пральні, відбуваються капітальні ремонти систем опалення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, освіта, школа, Фото
В тему