21 Червня 2018
Новини

Будьте обережні з продуктами у спеку

Будьте обережні з продуктами у спеку

У спекотну погоду існує загроза харчових отруєнь як дорослих, так і дітей. Щоб запобігти цьому, варто дотримуватися елементарних правил гігієни. 

Мийте руки. Напевно, кожен пам’ятає плакат у шкільній їдальні «Мийте руки перед їдою». І недарма: брудні руки – найпоширеніша причина інфекції, а отже, отруєння. Руки потрібно мити не тільки перед їдою і приготуванням їжі, а й щоразу після відвідування вулиці і туалету. Влітку, коли багато пилу, робити це потрібно якомога частіше.
Пийте воду з перевірених джерел. Особливо звертайте увагу на те, що п’ють діти. Краще, якщо для малюка це буде звичайна кип’ячена вода. Неочищена, погано очищена водопровідна вода, а також вода з невідомих джерел часто стає причиною кишкових інфекцій.

Мийте городину. Свіжі овочі, фрукти та зелень потрібно дуже добре мити. Особливо це стосується дрібних ягід. Із деяких овочів – кабачків, огірків – краще зрізати шкірку. Також непогано буде зрізати шкірку з яблук і груш, а абрикоси і персики краще обдати окропом, особливо якщо ви даєте їх дітям.
Не купуйте продукти на стихійних ринках. Це стосується насамперед м’яса, риби і молочки, які псуються найшвидше. Та й інші продукти на стихійних ринках вельми сумнівної якості. Перш ніж купити дешево щось із рук, згадайте, що на здоров’ї економити не можна.
Не готуйте їжу про запас. Намагайся не готувати багато, особливо коли спекотно. Пам’ятайте, що тоді все псується набагато швидше. Також обмежте тривале зберігання готових страв у холодильнику, зокрема молочних, м’ясних і рибних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, продукти, отруєння, Надзвичайні події
В тему