15 Червня 2018
Новини

Аваков: скільки в Україні коштує життя дитини?

Аваков: скільки в Україні коштує життя дитини?

Міністр внутрішніх справ України у МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці у facebook розмістив пост, сповнений болю та нерозуміння про кричущі злочини проти дітей.  

«Якісь скажені останні пару днів, навіть для мого... вже звик, здавалося б до подібних подій світосприйняття .. Просто поставте поруч ці три факти», - пише Аваков та наводіить страшні факти.

«1. Черкасская область - молода мати, тільки вийшовши з пологового будинку - продає свою новонароджену дитину за 140 000 тисяч гривень... (Поліція затримує)»

2. Мати, вчора в Запорізькій області - продає 15 річного (!) Хлопчика-інваліда за 50 000 гривень в .. трудове рабство. Щоб .. цитую «купити на виручені гроші землю і зайнятися бізнесом і що б не претендував на її квартиру, коли виросте ..»  (Поліція затримала)

3. У Києві, вчора - діти лізуть в припаркований на вулиці старючий автомобіль Волга, відкривають бардачок - лунає вибух - кругом кров - четверо дітей 10-12 років - поранені - один не приходить до тями .. Власник Волги, найімовірніше встановив вибухівку як пастку на попередню крадіжку інструментів з машини ..  (За фактом вибуху - втік. Зараз затриманий поліцією в Рівненській області ..)», - йдеться в повідомленні.

При цьому Аваков зазначає, ці злочини вчинили не закоренілі злочинці, а «звичайні люди» ... І такі ж «звичайні» з деформованою мораллю громадяни готові були купувати дітей…

«Ввійшла в буденність - жорстокість і корисливе байдужість до своїх і чужих дітей, при потуранні всіх нас - мене пригнічують більше, ніж всі інше…», - йдеться в повідомленні.

«Де-небудь на британських островах, кожен з цих випадків був би в центрі уваги суспільства. Засуджували б, обурювалися і співчували .. направили б уже в служби опіки дітей сотні запитів як допомогти; здавали б, постраждалим від неадекватної жорстокості, кров недолугим підліткам, потрібно це чи ні-але здавали б .. А ми? Звикли .. не більше, ніж рядки в новинах, і похитування головою .. звикли ..», - пише міністр та резюмує: «Бережіть себе і дітей ..своіх і чужих!»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, арсен аваков, діти
В тему

Останні матеріали