15 Червня 2018
Новини

В Україні нові правила оформлення ДТП: більше прав та обов’язків у кожної сторони

В Україні нові правила оформлення ДТП: більше прав та обов’язків у кожної сторони

В Україні по-новому почали оформляти ДТП і порушення Правил дорожнього руху - тепер діє наказ міністерства №318, згідно з яким розширено права як патрульних поліцейських, так і водіїв та інших учасників руху - велосипедистів, пішоходів.

Одним з нововведень для водіїв стало те, що учасникам аварії патрульні тепер зобов'язані дозволити зняти копію схеми ДТП безпосередньо на місці. Раніше це було на розсуд інспекторів. При відмові учасникам аварії доводилося звертатися в поліцію із заявою про видачу паперової копії схеми. Пише segodnya.

Такод, відтепер при відмові водія (пішохода, велосипедиста) підписати протокол про порушення ним правил дорожнього руху, патрульні не зобов'язані фіксувати відмову підписами не менше, ніж двох свідків, досить вказати, що водій від підпису відмовився.

Натомість, поліцейські зобов'язані вести строгий облік бланків протоколів та постанов з адмінсправи. Протягом трьох днів після складання протоколу (по пияцтву за кермом - протягом доби) повинні внести матеріали по адмінсправі в базу даних (було - 5 днів для всіх) і протягом 10 днів направити їх до суду (було - протягом місяця).

Матеріали про адмінпорушення будуть зберігатися 3 роки (замість року), а ось фото- і віддання можна знищити вже через місяць (замість 3 місяців). На вимогу водія цей термін можуть продовжити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дтп, поліція
В тему

Останні матеріали