14 Червня 2018
Новини

На Харківщині у дівчинки знайшли хворобу Лайма

На Харківщині у дівчинки знайшли хворобу Лайма

Півторарічна дівчинка з Люботина госпіталізована у Харківську обласну дитячу інфекційну лікарню з діагнозом «кліщовий бореліоз» (хвороба Лайма).

Про це повідомив педіатр Денис Арман, пише «Місто Х».

Як з'ясувалося, батьки кілька тижнів не помічали, що дитина нездужає, а коли піднялася висока температура – забили на сполох.

«Мама звернулася за медичною допомогою через підвищену температуру і появу на шкірі «великої червоної плями». При огляді було виявлено характерна для хвороби Лайма кільцеподібна еритема», – розповідає педіатр Денис Арман.

У другій половині травня маленька Єлизавета перебувала у гостях в одному з сіл Харківського району. Там її вкусив кліщ. Комаху витягли в місцевій лікарні, але на дослідження не відправили і профілактику дівчинці не провели.

Висип у вигляді еритеми виник у перших числах червня. Батьки подумали, що у дитини алергія, тому за допомогою до медиків не поспішали.

«В результаті дівчинці поставили діагноз кліщового бореліозу (хвороби Лайма) і направили на стаціонарне лікування в обласну дитячу інфекційну лікарню, де їй належить пройти тривалий курс антибактеріальної терапії», – підсумував доктор Арман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, хвороби, кліщі, харків
В тему