14 Червня 2018
Новини

Дешеві та шкідливі євробляхи масово хлинуть в Україну

Дешеві та шкідливі євробляхи масово хлинуть в Україну

В Європі оголосили «війну» автомобілям, які шкодять навколишньому середовищу. Все це наслідки дизельного скандалу, який змусив світ спостерігати за викидами в атмосферу, передає ТСН.

До кінця 2018 року практично повністю зупинити продаж дизельних модифікацій авто збирається інший японський автовиробник – Toyota. Компанія залишить для європейців лише кілька моделей на вибір.

Японська компанія Nissan також заявила про плани відмовитися від розробки нових дизельних двигунів та планує зупинити продаж дизельних моделей на європейському ринку. Відмовились від випуску дизелів у Volvo та Porsche.

Загалом, світові тенденції можуть знизити кількість дизельних автівок в автосалонах, проте навряд чи вплинуть на їхню кількість на дорогах України. Одним з джерел дизелю лишається Європа, звідки прямують євробляхи.

В Україні, де екологією переймаються не настільки сильно, як в Європі, дизельні автомобілі доволі популярні. За даними AUTO-Consulting, за 4 місяці 2018 року продажі нових дизельних автомобілів в Україні перевищили 11 тис. штук, що склало рекордну частку в 43% від усіх проданих нових авто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, євробляхи, екологія
В тему