13 Червня 2018
Новини

На Волині взялися за людей, що розпивають алкоголь у громадських місцях

На Волині взялися за людей, що розпивають алкоголь у громадських місцях

До адміністративної відповідальності уже притягнуто понад п’ять тисяч осіб.

У рамках профілактики пияцтва та алкоголізму, викорінення самогоноваріння дільничні офіцери поліції з початку року притягнули понад п’ять тисяч осіб до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 178 КУпАП. Йдеться про розпивання спиртного та появу в громадських місцях у п’яному вигляді. Окрім того, майже 600 жителів області поліцейські притягнули до відповідальності за самогоноваріння. Інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в області, протягом п’яти місяців на Волині згідно зі ст. 156 КУпАП за порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами до адмінвідповідальності притягнуто 30 осіб, за придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва – 83 особи.

Окрім того,  співробітниками ювенальної превенції виявлено 20 правопорушень за ст.175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) серед неповнолітніх. Інспектори ювенальної превенції склали 10 протоколів за фактами продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, сім протоколів за порушення правил перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Як зазначають у відомстві, за всіма фактами, виявлених правопорушень в сфері реалізації алкогольної та тютюнової продукції неповнолітнім до органів державної влади надіслані відповідні подання та інформації з метою вжиття заходів реагування до порушників законодавства.

Зокрема, упродовж року за  8 матеріалами, складеними територіальними підрозділами поліції області, з суб’єктів господарської діяльності, які допустили порушення законодавства та реалізували алкогольну та тютюнову продукцію неповнолітнім, адміністративними комісіями було стягнуто штрафів на суму 2550 грн., підрозділами ГУ ДФС у Волинській області стягнуто штрафів на суму 47 600 грн, а також анульовано шість  ліцензій на право здійснення торгівлі зазначеною групою товарів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, кримінал, алкоголь, поліція
В тему

Останні матеріали