13 Червня 2018
Новини

На Рівненщині селяни погрожують підозрюваному у вбивстві односельця самосудом

На Рівненщині селяни погрожують підозрюваному у вбивстві односельця самосудом

Тіло 29-річного Ігоря Ясковця, жителя села Тріскині, виявили ще 8 квітня. Закривавлений чоловік лежав на лавці поблизу місцевого магазину. У селянина експерти виявили важкі травми голови.

Згодом поліцейські з'ясували, що до злочину може бути причетний 29-річний житель цього ж села.

Тоді правоохоронці встановили, поблизу магазину між чоловіком та братом убитого виник конфлікт. Розлючений він хотів "розібратися" зі своїм кривдником та навіть пішов слідом. Утім "загубивши" односельця, вирішив повернутися до магазину де на лавці спав його рідний брат. Усю свою лють чоловік вклав в удари каменем по голові.

Оперативникам у скоєному чоловік зізнався.

Жителя села Тріскині затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Проте, нині після двох місяців перебування у СІЗО, підозрюваний знаходиться під цілодобовим домашнім арештом. Через незавершені експертизи, час слідства продовжили і чоловіку обрали новий запобіжний захід.

Днями, мешканці Тріскині пішли до Сарненського районного суду запитати - чому ж було прийняте таке рішення?

Суддя Ігор Довгий переконує - для арешту підозрюваного було недостатньо доказів, прокурор не надав необхідних документів, а чоловік буцімто від свідчень відмовився.

Селяни обурюються та припускають, що ймовірно підозрюваний "вже про все домовився". Ба більше, нарікають, що чоловік ходить вулицями та погрожує людям. Жаху селянам додає і список майбутніх жертв, який виявили при обшуку правоохоронці. Боїться за життя власної дитини і селянка Єлизавета: Моє дитя в списку... разом у школу ходили, дружили, до хати приходив.

"Я не понімаю, як суддя міг випустити таку неадекватну людину", - нарікає сестра вбитого Ігоря Ясковця, Лариса Сєрікова.

Не погоджуються із рішенням суду і в прокуратурі. Тут вже й на рішення підготували апеляцію. Нині ж чекають поки її розгляне апеляційний суд у Рівному.

"Ми вважаємо, що матеріали були зібрані належним чином і надані. Ми вважаємо, що прокурор був готовий належним чином", - каже в.о. керівника Сарненської місцевої прокуратури Ярослав Баглей.

Між тим селяни налаштовані категорично та готові вчинити самосуд, якщо односельцю вдасться уникнути справедливого покарання.

Вікторія Малецька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, вбивство, поліція, рівне
В тему