13 Червня 2018
Новини

Бойкот на політичному рівні: Україна звернулася до 35 країн-учасниць ЧС-2018

Бойкот на політичному рівні: Україна звернулася до 35 країн-учасниць ЧС-2018

Україна закликала міністрів 35 країн-учасниць ЧС-2018 бойкотувати змагання.

Зокрема, міністр молоді та спорту Ігор Жданов написав листи міністрам у 35 країнах, які братимуть участь у чемпіонаті світу з футболу в Росії, із закликом бойкотувати ці змагання на політичному рівні. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Злочини Росії проти України та демократичного світового порядку вимагають більш рішучого та ефективного реагування з боку міжнародного співтовариства. У зв’язку з цим, закликаю Вас бойкотувати чемпіонат світу з футболу 2018 в Російській Федерації», — йдеться в листі українського міністра.

Також, у листі міністр вказує, що російське керівництво не припинило збройної агресії проти сусідніх країн і грубо порушує міжнародне право, а чемпіонат світу-2018 російська пропаганда використовує для «просування ідеї повернутися до «бізнесу як завжди».

Нагадаємо, до бойкоту чемпіонату світу з футболу, який 14 червня стартує в Росії, долучилися, зокрема, частково Велика Британія, Ісландія, Австралія, Польща. При цьому не виключили відвідин мундіалю за певних обставин канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон.

Закликати до бойкоту ЧС-2018 може і Європарламент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, футбол, футбол, спорт
В тему