9 Червня 2018
Новини

На Закарпатті депутат сільради прив’язав коня сусідів до машини і тягнув по асфальту, бо той забрів у його город

На Закарпатті депутат сільради прив’язав коня сусідів до машини і тягнув по асфальту, бо той забрів у його город

В Закарпатській області депутата однієї зі сільрад звинувачують у жорстокому поводженні з тваринами, йшлося в сюжеті «ТСН. 19:30». Коли на поле чоловіка забрів чужий кінь, той прив’язав зайду до свого УАЗика і потягнув на «буксирі» додому. Дорогою коник спіткнувся і впав, та розлючений водій не спинився і кілька десятків метрів волік бідолашного жеребця по асфальту. Фотографії скаліченого коня, із кривавим місивом на місці ока і здертими боками, облетіли весь український сегмент Інтернету. Людей обурила така жорстокість щодо тварини.

Господар коня Юрій Попюк розказує: «Перше як побачив коня, я був у шоці». Про те, що їхній Каштан забрів на чужий сінокіс, Попюки дізналися після дзвінка обуреного власника землі. «Кінь напився води і пішов пасти, як завжди. Хвилин 30 пройшло. Ми не подумали, що кінь вже пішов на його город», – оповідає хазяйка Тетяня Попюк. По тварину послали восьмилітнього сина, але той забрати жеребця не зміг. «Син подзвонив, сказав, що дядя не дав мені коня, забрав, прив’язав до УАЗика», – оповідає пан Юрій.

Таку екзекуцію коневі влаштував сільський депутат Василь Максим’юк. Прикметно, що до пенсії кривдник Каштана працював у лісовій охороні. У коментарі журналістам чоловік запевняв, що не хотів заподіяти аж таку шкоду тварині. Мовляв, мав на меті лише привести жеребця на обійстя господарів, щоб присоромити тих за те, що кінь внадився на його ділянку. Опинитися в центрі такого скандалу депутат сільради явно не очікував.  

«Я йому готовий відшкодувати чи за лікування коня, чи купити – відшкодувати коня! Але він таке роздув! Боже, борони! Я жалію, що я це зробив. Я їхав на пониженій передачі УАЗика, то ж невелика швидкість. Я його метри два протягнув. Він, видно, від удару сильно вдарився, по асфальту потерся», – має власне бачення події Василь Максим’юк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, тварини, закарпаття
В тему