8 Червня 2018
Новини

Як дізнатися, що людина - нарцис

Як дізнатися, що людина - нарцис

Вчені з'ясували, що зовнішність людей, яким притаманний нарцисизм, має одну загальну особливість - густі брови.

Дослідження на цю тему опублікувало onlinelibrary.wiley.com.

Виявилося, що надмірно густі, доглянуті брови найчастіше зустрічаються у грандіозних нарцисів (грандіозний нарцисизм - ступінь нарцисизму, при якій людина схильна з презирством ставитися до інших, постійно демонструє свою перевагу і досягнення при повній відсутності емпатії до оточуючих).

Міранда Джакоміни (Miranda Giacomini) і Ніколас Рул (Nicholas Rule) з університету Торонто провели експеримент: вони зібрали фотографії людей, які пізніше пройшли тест на ступінь вираженості нарцисизму. Потім психологи вирізали зі знімків брови і попросили незалежних експертів оцінити їх доглянутість, жіночність і самобутність.

Результати тесту зіставили з висновком фахівців. З'ясувалося, що чим густіші і ширші брови людини, тим більш яскраво вираженою формою нарцисизму вона володіє.

Джакоміни і Рел припускають, що самозакохані люди прагнуть виділитися і заявити про свою індивідуальність навіть за допомогою брів.

Так, нещодавно  густа чорна моноброва принесла популярність студентці з острова Кіпр. Коли фотографії зі зрослими бровами 21-річної моделі Софії Хаджіпантелі розійшлися по мережі, вона зіткнулася з хвилею негативу. За словами студентки, її обзивали в соцмережах, а деякі навіть погрожували її вбити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, вчені, дослідження
В тему