8 Червня 2018
Новини

Бухгалтери поліції вигадали собі колег і 10 років платили їм зарплату

Бухгалтери поліції вигадали собі колег і 10 років платили їм зарплату

Генпрокуратура повідомила про підозру чотирьом співробітниками відділу фінансового забезпечення бухгалтерського обліку ГУ НПУ в Київській області.

Про це повідомляє «УНН», посилаючись на сайт відомства.

«Встановлено, що бухгалтери на основі підроблених документів відкрили 23 карткових рахунків на підставних осіб для виплати зарплати, на які щомісячно з 2007 по 2016 роки перераховувались кошти. Усього за вказаний період сума виведених коштів склала понад 12 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами досудового розслідування чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні ними злочинів, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 358,ч. 4 ст. 190 КК України. Санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів, а також встановлюється коло інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення вищевказаних злочинів.

Оперативне втручання здійснили співробітники департаменту з розслідування ОВС у сфері економіки ГПУ і ДВБ НПУ. Досудове розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, поліція, київ
В тему