5 Червня 2018
Новини

Розповіли, як зміниться парк імені 900-річчя Луцька

Розповіли, як зміниться парк імені 900-річчя Луцька

Про розвиток Парку культури і відпочинку імені 900-річчя міста Луцька розповіла Мар’яна Сорочук, радник міського голови, під час 42-ї сесії Луцької міської ради.

Парк імені 900-річчя Луцька зазнає кардинальних змін. Заплановано збільшення кількості входів у парк до 21-го, передбачені пішохідні доріжки і доріжки для велосипедистів протяжністю три з половиною кілометри. Передбачено створення функціональних зон у парку – трьох зон для вигулу собак, трьох дитячих майданчиків, поділених за віковими категоріями, зокрема для діток віком від трьох років, від семи і загальний майданчик. Також буде облаштовано скейт-парк, мотузковий парк, зону для біеміксу, пляжного відпочинку та амфітеатр.

При розробці парку брали за основу зразки світового досвіду. Концепція є власністю міста, яку подарували розробники проекту, серед яких і провідні архітектори. Бюджет парку – 44 мільйони гривень.

– Хочу подякувати молодій команді за такий проект, який дозволить максимально зберегти всю зелену зону, – зазначив депутат Євген Ткачук. – Крім усього, на Сапалаївці планується підняття рівня води у річці. Буде перед містком у кінці парку піднята дамба, і я зі свого боку за власні кошти планую запустити до півтонни живої риби – товстолобів і карпів, щоб лучани могли порибалити і мали приємне і комфортне місце відпочинку.

– Цей парк стане одним із кращих у Західній Україні, – зазначив Ігор Поліщук. – За кілька років ми його впорядкуємо.

– Важливо зберегти цю зелену зону для лучан, – зауважив Павло Данильчук. – Але я не підтримую насичення цього парку різними функціональними зонами. В більшості парків є доріжки, велодоріжки. Я не розумію, навіщо там мотузковий парк, зона для біеміксу і кросфіту. Навіщо все це заводити в цей парк, враховуючи, що територія й так досить обмежена?

– Жодне дерево не постраждає від облаштування зон активного відпочинку, – зазначив заступник міського голови Костянтин Петрочук. – У парк треба приводити молодь і відпочивальників. Усі доріжки відповідають тим траєкторіям, по яких сьогодні ходять люди. Ми максимально зберігали існуючий у парку порядок речей.

– Першочергово там маємо зробити туалет із центральною каналізацією, – зазначив депутат Євген Ткачук. – Це перше завдання, бо зараз там із цим катастрофічна ситуація. Надалі, якщо будуть мешканці проти певного об’єкта, ми братимемо це до уваги і можна буде вносити відповідні зміни.

– Парк планується як ландшафтний, – зазначила Мар’яна Сорочук. – Близько восьми тисяч відвідувачів парку – діти, і їм потрібно надати доступ до розваг, відповідних їхньому віку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сесія, луцька міська рада
В тему