5 Червня 2018
Новини

Земельну ділянку ринку «Завокзальний» передали в постійне користування КП «Луцькі ринки»

Земельну ділянку ринку «Завокзальний» передали в постійне користування КП «Луцькі ринки»

5 червня, під час 42-ї сесії Луцької міської ради, депутати проголосували за передачу земельної ділянки ринку «Завокзальний» у постійне користування комунальному підприємству «Луцькі ринки».

Раніше земельна ділянка перебувала у користуванні в облспоживспілки.

На сесії депутати проголосували за припинення договору оренди землі на вул. Карпенка Карого, 1 (ринок «Завокзальний») з Волинською облспоживспілкою.

Також більшістю було підтримане рішення про надання КП «Луцькі ринки» в постійне користування земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний».

– На засіданні виконкому буде встановлено новий тариф для підприємців, – зазначив депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук. – Цей тариф буде однозначно нижчий. Ми виявили, що на сьогодні на цій ділянці орієнтовно лише близько 25 % торгових площ, а такого не може бути. Тому зараз спеціальна організація буде переміряти торгові місця, щоб визначити їх реальну кількість.

– Чи укладені договори з підприємцями ринку «Завокзальний» на обслуговування і прибирання? – поцікавився депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

– Поки ми не маємо доходу від оренди торгових місць, відсутні кошти, за які можемо проводити прибирання, – відповів Ігор Поліщук. – Договори будуть підписані найближчим часом.

– Площа земельної ділянки ринку «Завокзальний» – 3,52 гектара, на сьогодні ділянка сформована, ми цю земельну ділянку надаємо нашому комунальному підприємству, – зазначив депутат Євген Ткачук. – Вона не є у власності облспоживспілки, вона сформована, і є кадастровий номер. Ми передаємо її комунальному підприємству «Луцькі ринки».

– Земельна ділянка зареєстрована в реєстрі прав комунальною власністю Луцької міської ради, міська рада має право розпоряджатися цією ділянкою без конкурсів. Це питання є стратегічним для міста, – зазначив Сергій Шабала, начальник управління земельних ресурсів.

– Сьогодні приймаємо історичне рішення для всіх лучан – ми повертаємо земельну ділянку ринку «Завокзальний» до власності комунального підприємства «Луцькі ринки», – зазначив Євген Ткачук. – Порахуйте, скільки буде надходжень у бюджет міста, громада міста буде розпоряджатися цими коштами. Облспоживспілка однозначно звертатиметься в суд, яке б рішення ми не прийняли. Нехай вони звертаються і ходять у суди, а кошти будуть надходити у бюджет міста вже. Підприємці Завокзального ринку нехай не лякаються: ніхто їх не виганяє, вони працювали і будуть працювати, і ми створимо для них кращі умови праці.  

– Цей проект створить передумови для наповнення міського бюджету мільйонами гривень, – повідомив депутат Ігор Поліщук. – Сьогодні облспоживспілка не та, що була за радянських часів, сьогодні це сімейний бізнес кількох чоловік, які наживаються на підприємцях.

33 депутати Луцької міської ради підтримали це рішення.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сесія, луцька міська рада, ринки
В тему

Останні матеріали