5 Червня 2018
Новини

На Харківщині полісмен вигадував правопорушення, аби покращити собі статистику

На Харківщині полісмен вигадував правопорушення, аби покращити собі статистику

Правоохоронець підробив адміністративне провадження, щоб покращити свої показники.

Про це йдеться у вироку Куп'янського міськрайонного суду Харківської області від 29 травня, передає «Depo.Харків».

За даними суду, обвинувачений з лютого 2016 року обіймав посаду інспектора сектору реагування патрульної поліції Куп'янського ВП ГУ НП у Харківській області, мав звання старшого сержанта.

27 листопада чоловік, «хибно розуміючи завдання Національної поліції, з метою штучного збільшення показників про виявлення адміністративних правопорушень», завів фіктивне провадження у справі про адміністративне правопорушення стосовно чоловіка начебто за незаконне розпивання алкоголю в громадських місцях.

Провадження службовець передав начальнику, внаслідок чого на потерпілого було накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

На суді екс-поліцейський провину спочатку не визнавав, але потім розповів, що підробив провадження, щоб продемонструвати кращі, ніж у інших, показники в роботі.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 4,2 тис. грн з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на два роки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, поліція, суд, харків
В тему