3 Червня 2018
Новини

Через зустріч із борщівником британцеві потрібна пересадка шкіри

Через зустріч із борщівником британцеві потрібна пересадка шкіри

32-річний Натан Девіс із Амманфорда, Південний Уельс, мріяв відпиляти собі ногу після того, як його кінцівка почала гнити. А все через борщівник, об який молодий татусь обпікся, коли продирався крізь бур’яни під час робіт із садівництва.

Після контакту з усім відомою отруйною рослиною лікарі провели Натану низку екстрених операцій: викликані борщівником пухирі запалилися і почали «пожирати» тканини. Про це повідомляє видання «Метро».

Девіс розповідає: «Того дня я був у шортах, бо стояла спека. Ми з батьком обрізали живі огорожі і рослини, тож я отримав кілька подряпин, але не звернув на це особливої уваги».

Та невдовзі на нозі чоловіка з’явилися велетенські пухирі, схожі на ті, які можна отримати обпікшись. Натан став відчувати нестерпний біль. «Я старався не показувати своїх страждань і терпіти, бо в мене маленька дитина вдома. Тому прикидався, що мені нічого не болить і приховував ногу під штанями». Та майже через тиждень такого геройствування буквально звалився з ніг.

Йому потрібне було термінове хірургічне втручання, щоби розрізати ногу від колінної чашечки до кістки литки. І, можливо, знадобиться клаптик шкіри для пересадки, щоби відновити пошкоджену ділянку ноги.

А в якийсь момент британцеві навіть казали, що після пригоди з борщівником йому загрожує ампутація. «За словами лікарів, якби інфекція поширилася далі і з’їла м’язові тканини, я міг би втратити кінцівку». 

Тепер чоловік, котрий все ще перебуває на лікарняному ліжку і не може ходити, чекає третьої операції на ураженій нозі, а також висновку лікарів – про те, чи потрібен йому шкірний трансплантат.

Нагадаємо, що борщівник – отруйна рослина родини зонтичних, сік якої містить хімічні речовини, що при контакті зі шкірою людини вступають в реакцію зі світлом і викликають утворення страхітливих болісних пухирів. Тож будьте обачні на городі та в садку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, борщівник, опіки
В тему