1 Червня 2018
Новини

Іспанці «знесли» з посади корумпованого прем’єра і вже вибрали нового

Іспанці «знесли» з посади корумпованого прем’єра і вже вибрали нового

Іспанський парламент – Генеральні Кортеси – більшістю голосів відправив у відставку уряд Маріано Рахоя.

В п’ятницю, 1 червня, абсолютна більшість депутатів іспанського парламенту підтримала своїми голосами відставку консервативного уряду на чолі з уже екс-прем’єром Маріано Рахоєм. Кабміну Рахоя, що заплямував себе корупційним скандалом, парламентарі висловили недовіру. Пише видання Deutsche Welle.

Згідно з іспанським законодавством, наступником «поваленого» Рахоя, котрий просидів у прем’єрському кріслі шість років, автоматично стане лідер опозиції – головний соціаліст країни Педро Санчес.

Зауважимо, що це вперше за сорокалітню історію демократичної Іспанії уряду висловлюють недовіру. В ході сьогоднішнього голосування за таке рішення проголосували 180 депутатів із 176 необхідних, проти виявилися 169 членів парламенту, один парламентарій утримався.

Перед цим Маріано Рахой виступив з парламентської трибуни з промовою, подякував депутатам і заявив, що «передає Іспанію наступникові кращою, ніж отримав».

Раніше в травні було оголошено судовий вирок 29 обвинуваченим у відмиванні грошей, корупції та махінаціях із майном. Сукупно фігурантів гучної справи, а це колишні високопосадові функціонери дотепер правлячої Народної партії, засудили до 351 року в’язниці. Крім того, політична сила, представником якої є Рахой, зобов’язана повернути 245 тисяч євро.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, іспанія, Політика, педро санчес, вру
В тему