30 Травня 2018
Новини

Луцькі депутати проти поліетиленових пакетів

Луцькі депутати проти поліетиленових пакетів

Ситуація навколо полімерних пакетів, яка склалася на сьогодні в Україні, унеможливлює забезпечення належного стану благоустрою та екологічної безпеки.

Депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до Верховної Ради України щодо обмеження використання поліетиленових пакетів. Інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

За словами депутата міської ради Павла Данильчука, проект звернення має врегулювати на законодавчому рівні обмеження використання поліетиленових пакетів у магазинах та точках продажу товарів, якими переповнений полігон у селищі Брище.

Крім того, варто звернутися до суб’єктів підприємницької діяльності, аби вони поступово замінювали використання поліетиленових пакетів на альтернативні біологічні чи паперові екоторбини.

«Згідно з даними статистики, щорічно в країнах-членах Європейського Союзу використовуються більш як 800 тисяч тонн одноразових поліетиленових пакетів. Так, щорічно середньостатистичний громадянин ЄС використовує приблизно 190 поліетиленових пакетів. І лише близько 6 % від їх загального числа пізніше були направлені на переробку. В Україні на людину щорічно припадає більше ніж 500 викинутих поліетиленових пакетів…

…Законодавством України не передбачено право органів місцевого самоврядування встановлювати заборону обігу товарів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, а також встановлювати відповідальність за такі порушення.

Таким чином, питання заборони використання та продажу поліетиленових пакетів повинно насамперед вирішуватися централізовано на державному рівні. Враховуючи зазначене, Луцька міська рада звертається до Верховної Ради України з проханням вирішити питання заборони та використання поліетиленових пакетів на законодавчому рівні», – йдеться у зверненні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, луцька міська рада, екологія, депутати
В тему