30 Травня 2018
Новини

У Луцьку родинам загиблих бійців АТО виділять шість квартир у новобудові

У Луцьку родинам загиблих бійців АТО виділять шість квартир у новобудові

В районі вулиці Дубнівської планують звести житловий комплекс, в якому виділять шість квартир родинам загиблих учасників АТО.

Про це йшлося сьогодні, 30 травня, під час 42-ї сесії Луцької міської ради.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула розповіла, що у Луцьку міську раду звернулися шість сімей загиблих учасників АТО. На розгляд сесії винесли проект рішення про затвердження детального плану території в межах вулиць Лопатіна та Фільтрової, де земельні ділянки під індивідуальну забудову мають шість родин загиблих учасників АТО. Ці родини домовилися напряму із забудовником, що передадуть будівельному підприємству свої ділянки, а в подальшому в новому житловому комплексі забудовник виділить їм квартири.

Окремі депутати заперечували, мовляв, чому питання винесли на сесію терміново. 

– Я навіть не розумію, навіщо ці суперечки, – зауважив у відповідь депутат Луцької міської ради Євген Ткачук. – Я особисто з кожною родиною їздив на земельну ділянку, вони далеко не з кращих, але забудовник будуватиме новобудову, і сім’ї отримають у ній квартири. Ділянки перебувають у власності цих сімей, це їхнє право – будувати там особистий будинок чи скооперуватися і замовити детальний план території, на яку вони приведуть забудовника.

Читайте також: Зоозахисники вимагали звільнення керівництва КП «Ласка»

На засіданні сесії виступив і батько загиблого учасника АТО Ярослав Філіпчук:

– Мова йде про родини, які поховали своїх дітей, – зазначив чоловік. – Андрій (Разумовський, керівник будівельного підприємства «Інвестор». – Авт.), через жалість до тих вдовиць і нас всіх, візьме землю і готовий нам виділити квартири. А ті, хто тут сперечається, – це як лебідь, щука і рак. І все відкладають – завтра і завтра, та ті жінки не доживуть до того.

У підсумку депутати проголосували за рішення про коригування земельної ділянки.

Представники родин загиблих зустріли звістку оплесками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, сесія, луцька міська рада, ато
В тему