27 Травня 2018
Новини

27 травня: кого привітати з Днем ангела

27 травня: кого привітати з Днем ангела

27 травня свій День Ангела відзначають Леонтій, Максим, Микита, Петро, Сидір.

Леонтій

Чоловіче ім'я Леонтій (у церковному написанні іноді використовується також варіант Леонт) є одним з багатьох, які мають в корені грецьке слово «леон», що означає «лев».

Ім'я Леонтій наділяє свого власника активною життєвою позицією, силою волі, працьовитістю і обов'язковістю. Це природжений керівник і лідер, який вміє згуртовувати і надихати людей, швидко реагує на екстремальні життєві ситуації, інтелектуально розвинений, завжди знає, чого хоче добитися в житті.

Максим

Чоловіче ім’я Максим має латинські корені. Його походження пов’язують з римським родовим ім’ям Maximus, яке означає «величний», «великий», «найбільший». Багато історичних особистостей носили це ім’я, воно також згадується в православних церковних календарях.

Микита

Ім’я Микита прийшло до нас із Стародавньої Греції. Покровителем цього імені вважається святий Микита Сповідник, який був ігуменом Мидикийской обителі. Він відзначився тим, що сповідував всіх бажаючих, відпускав гріхи їм, тим самим рятуючи заблукалі душі з чистилища. Популяризував християнську віру, проповідував справжні моральні цінності.

Петро

Петро – чоловіче ім’я має давньогрецькі корені. Походження імені Петро пов’язано з давньогрецьким словом, яке перекладається як «скеля» або «камінь».

Сидір

Багато істориків вважають, що значення імені Сидор походить від народної форми Ісидор. Вона ж, у свою чергу, трактується як «дар Ісіди» (богині родючості). Також існує парне жіноче ім’я Ісидора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, день ангела
В тему