24 Травня 2018
Новини

У Луцьку абітурієнти поділилися враженнями від ЗНО

У Луцьку абітурієнти поділилися враженнями від ЗНО

Сьогодні, 24 травня в Україні відбулося зовнішнє незалежне тестування з української мови та літератури. Це була найбільш масова сесія у цьогорічній кампанії оцінювання, оскільки ці тести є обов'язковими для всіх вступників до вишів.

Як розповіли учасники,  все було суворо, але добре організовано. Зокрема, допуск до пункту тестування тривав з 10:15 до 10:50. Початок зовнішнього незалежного оцінювання розпочався  об 11:00 і тривав до 14:00.

При собі потрібно було мати документи оригінали: сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання з фото та галограмою; паспорт чи інший документ, серія та номер якого зазначено в сертифікаті; запрошення-перепустку для участі в тестуванні.  У разі відсутності цих документів, або надання їх копій абітурієнта не допустять до пункту проведення ЗНО.

Як розповіла Вероніка, випускниця однієї з луцьких шкіл, дівчина до тестів готувалася ще з початку цього навчального року. Оскільки вона планує вступати на факультет іноземних мов Львівського національного університету імені Івана Франка, тому весь цей час займалася з репетиторами з української мови та особливу увагу приділяла англійській та німецькій мовам. 

- Ніколи не можеш бути впевненим, що знаєш все, тому справді трохи страшно. Я хвилювалася, чи не забула документи, запрошення. Але, коли вже сіли писати завдання, то заспокоїлася і зосередилася, - каже Вероніка.

Владислав, студент другого курсу Технічного коледжу Луцького національного технічного університету також здавав тести. Хлоппець каже, що готувався до тестів самостійно онлайн, а також писав творчі роботи (висловлювання – авт.). Каже, що за нього більше переживали батьки, хоча й сам добре хвилювався. Але твір про, що важливіше – віра в себе, чи підтримка друзів написав залюбки з численними прикладами.

Випускниця Оленка планує вступати до  Буковинського державного медичного університету, а тому багато уваги приділяє саме біології та хімії. Дівчина є учасницею численних олімпіад, але старанно готувалася до ЗНО. Майбутня студентка каже:

- Якщо я  наберу необхідну кількість  балів  на ЗНО, то буду найщасливішою студенткою. До сьогоднішніх тестів я готувалася не менш ретельно, ніж до профільних. Вважаю, що треба бути не лише патріотом своєї справи, а й патріотом своєї країни.

Нагадаємо, сьогодні на виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури було відведено 180 хвилин. Загальна кількість завдань роботи - 58. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, - 104. Уся сертифікаційна робота складалася з трьох частин.

Загалом на ЗНО-2018 зареєструвалися 335 472 особи, що на 100 тисяч більше, ніж минулого року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, освіта, зно, абітурієнти, українська мова
В тему