24 Травня 2018
Новини

В’язень задихнувся у виритому тунелі за кілька метрів до втечі

В’язень задихнувся у виритому тунелі за кілька метрів до втечі

Ув’язнений прорив 70 метрів підземного ходу, та задихнувся за лічені метри до свободи.

70-метровий тунель, через який збирався здійснити втечу загиблий в’язень тюрми максимального рівня безпеки в Боа-Віста, в північній частині Бразилії, починався з туалету в камері. Повідомляє видання «Метро».

26-літній «зек» Джудсон Кунья Євангеліста задихнувся на відстані всього кількох метрів від утечі, після того як власноруч вирив підземний хід завдовжки 70 метрів. За висновком медиків, Джудсон страждав від нестачі кисню, коли вирубував  у землі тунель, що уже пройшов під огорожею навколо в’язниці.

Таємний хід поліція виявила після того, як житель камери, котрий відбував термін за вбивство, відчувши себе зле у тунелі, зміг вибратися із ями назад до буцегарні, але невдовзі помер.

Шоковані офіцери побачили діру, котра починалася під туалетом у камері Євангелісти в сьомому крилі тюрми «Монте-Крісто», найбільшої установи позбавлення злочинців волі в найпівнічнішому штаті Бразилії – Рораймі.

Зі слів тюремної адміністрації, тунель, прокладений у грязюці, уже пройшов під зовнішніми стінами тюрми й електричною загородою.

Припускають, що у в’язня пішли місяці на те, щоб розкопати такий хід. Також повідомляється, що чоловік лише кілька метрів не докопався до поверхні землі в лісі, що оточує виправний заклад.

Полісмени виявили декілька мішків з ґрунтом і електрокабель, який проходив тунелем, з лампочкою на кінці. Виритий хід після інциденту залили бетоном.

Цікаво, що у січні минулого року в’язниця «Монте-Крісто» опинилася в заголовках газет після кривавого повстання, в ході якого було убито понад 30 ув’язнених. Тоді тюрма місткістю у 750 ув’язнених вміщала більш як 1400 чоловіків. Цей тунель – восьмий, який був знайдений у в’язниці цього року. У січні 2018-го 86 в’язнів утекли через хід завдовжки 100 метрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, бразилія, смерть
В тему

Останні матеріали