23 Травня 2018
Новини

Свідки Єгови масово втікають з Росії

Свідки Єгови масово втікають з Росії

Їх почали затримувати і заарештовувати відповідно до 282-ої статті

Жителя Біробіджана затримали в середині травня. У суді звинувачення стверджувало, що підозрює його в організації діяльності релігійного екстремістського об'єднання (ч. 1 ст. 282.2 КК). За цією статтею йому загрожує до 10 років в'язниці або штраф у розмірі до 800 тисяч рублів. Пише Україна Кримінальна.

Також стало відомо про затримання і арешти свідків Єгови в Оренбурзі. Володимир Кочнев і Олександр Суворов були заарештовані на 2 місяці по тому ж обвинуваченню: організація та участь в діяльності екстремістського співтовариства.

Ще один їхній послідовник був поміщений під домашній арешт.

Всього в Оренбурзькій області з 17 травня поліція провела 18 обшуків в будинках громадян, які вважаються членами цієї общини, 15 осіб були затримані.

Нагадаємо:

У квітні 2017 року Верховний суд Росії визнав свідків Єгови екстремістською організацією і заборонив їх діяльності на території РФ.

За даними єговістів, в Росії у них було близько 170 тисяч послідовників, однак зараз значна їх частина намагається виїхати з країни і отримати притулок на підставі переслідування з релігійних причин:

У квітні 2017 року релігійне організація була визнана в Росії екстремістською і заборонена

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, релігія, кримінал
В тему

Останні матеріали