23 Травня 2018
Новини

Стали відомі деталі аварії, яка забрала життя 6 людей

Стали відомі деталі аварії, яка забрала життя 6 людей

23 травня, близько 7-ї години ранку, сталася смертельна аварія. На трасі Е40 Київ – Чоп біля села Чучмани Буського району, що на Львівщині, зіткнулися вантажівка та мікроавтобус Mercedes Sprinter.

За попередньою інформацією відділу комунікації Головного управління Нацполіції Львівщини, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули 6 осіб. Ще троє – госпіталізовані. Про це повідомляє «Zaxid.net».

«О 07:20 надійшло повідомлення в чергову частину про те, що біля села Вербляни сталася ДТП між мікроавтобусом Mercedes Sprinter та вантажівкою. Попередньо 6 осіб загинуло», – йдеться у повідомленні відділу комунікації Головного управління Нацполіції Львівщини.

«Коли слідчі прибули на місце пригоди, було встановлено, що Mercedes Sprinter слідував зі Львова. Попередньо, так як ми опрацювали вже дані, мікроавтобус в’їхав у задню частину вантажівки, яка їхала в попутному напрямку. Після цього мікроавтобус з’їхав у кювет», – розповів на місці ДТП заступник начальника обласного відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Михайло Таратула.

За його словами, водій мікроавтобуса, 36-річний мешканець Рівненщини, живий. Його стан оцінюють як неважкий. Два пасажири госпіталізовані у тяжкому стані у реанімаційне відділення лікарні. Загиблі – 2 жінок і 4 чоловіків.

Водій вантажного автомобіля – 26-річний житель Сумської області. Він не постраждав.

Як розповів працівникам поліції водій вантажівки, він їхав у попутному напрямку і відчув удар у задню частину кузова. Загальмував, припаркувався і побачив, що автомобіль у кюветі.

За словами лікаря Буської районної лікарні, який оглядав водія мікроавтобуса, зі слів водія, автомобіль від’їхав від придорожнього кафе, де робив зупинку. Після виїзду на головну дорогу машина набирала швидкість, коли сонце засліпило водія і він в’їхав у вантажівку, яка була попереду.

«Люди всі були розкидані по салону. Всі були локалізовані на передній частині. Всі сидіння у мікроавтобусі пошкоджені, вирвані», – розповів Михайло Таратула.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління ДСНС Львівщини, рятувальникам довелося вирізати одного постраждалого з пошкодженого авто за допомогою спецобладнання.

Наразі відомо, що в мікроавтобусі їхали 9 заробітчан із Чехії. Автомобіль зіштовхнувся з вантажівкою, від чого мікроавтобус злетів у кювет. Шестеро пасажирів, які сиділи на задніх сидіннях загинули, ймовірно, їх придавило сумками, які були в автомобілі. Ще троє осіб госпіталізовані у лікарню. Це чоловіки 36, 33 та 43 років. Їх госпіталізували у Буську центральну районну лікарню.

На місці працюють правоохоронці. Наразі обставини та причини з’ясовуються. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 86 – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до загибелі більше 2 осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дтп, смерть, поліція, львів
В тему