23 Травня 2018
Новини

Уляна Супрун дала поради «кавовим наркоманам»

Уляна Супрун дала поради «кавовим наркоманам»

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я опублікувала у своєму «Фейсбуці» пост, присвячений всім поціновувачам кави.

У своєму дописі чиновниця зазначила, що, коли потрібен заряд бадьорості, кава – перше, що спадає на думку. Втім, для отримання позитивних ефектів від цього напою, варто слідкувати за кількістю та часом споживання, зауважила Супрун.

«Європейське відомство з безпеки харчових продуктів (European Food Safety Authority) в 2015 році офіційно рекомендувало споживати не більше 400 мг кофеїну на день і не перевищувати дозу в 200 мг за один раз. В одному американо – 154 мг кофеїну, а в одному еспресо – 77 мг», – провела лікбез кавоманам очільниця Мінздоров’я.

Читайте також: Уляна Супрун відраджує українок ходити до солярію

І додала, що пити ароматний напій варто без додавання великої кількості вершків та цукру, які збільшують його калорійність і жирність, та в рази зменшують користь.

«Втім, універсальної поради бути не може. Кожна людина має власну чутливість до кофеїну – хтось його знешкоджує швидко, і на них «кава не діє», а хтось – дуже повільно. Крім цього, є генетична схильність відчувати тривожність через споживання кофеїну. У деяких людей від кави може боліти шлунок, а затяті кавомани розвинули нечутливість до дії кофеїну», – зауважила Уляна Супрун і порадила українцям спиратись у виборі кавової дози на свої відчуття від цього напою.

Відмовитися ж від напою чи обмежити дозу 1–2 чашечками глава відомства рекомендує тим, у кого після кави відчутно пришвидшується серцебиття, пітніють долоні, виникає біль у шлунку чи печінці, погіршується сон та виникає почуття тривожності. Вагітним, літнім людям, гіпертонікам, особам із проблемами шлунково-кишкового тракту і порушеннями сну, в стані сильного стресу слід обмежити вживання кави також.

«Якщо вам потрібно працювати всю ніч, то спробуйте випити кави й одразу подрімати 15–20 хвилин. Відпочинок зменшить кількість аденозинових рецепторів у мозку, і каві буде простіше вас збадьорити, не завдавши шкоди», – порадила Супрун «опівнічникам».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кава, уляна супрун
В тему

Останні матеріали