19 Травня 2018
Новини

19 травня: кого привітати з днем ангела

19 травня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Денис, Василь, Іван, православна церква вшановує преподобного Іова Почаївського, а також мученика Діонисія.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

ДЕНИС

Ім’я Денис спочатку було народною формою застарілого церковного імені Діонісій, яке в свою чергу походить від давньогрецького імені Діонісіос, що означає «який належить Діонісу». В міфології Стародавньої Греції Діоніс – бог виноградарства, виноробства, родючості, натхнення, продуктивних сил природи. Тому іноді імені Денис дають тлумачення «веселун», «гуляка». Від чоловічого імені утворені жіночі імена Деніз, Діонісія, Дениса.

Ім’я Денис згадується як у православних, так і в католицьких святцях. Серед католиків особливо шанується святий Діонісій Паризький, який є покровителем Франції та Парижа. Маленький Денис надзвичайно рухливий. З ранніх років він не може всидіти на місці, дуже цікавий. Денис охоче вступає в будь–яку гру, навіть іноді намагається приєднатися до компанії більш дорослих дітей. Можливо, в шкільні роки Денис не дуже старанний або усидливий, але зате він швидко розуміє і легко запам’ятовує інформацію. Посидючим цей хлопчик може стати, тільки якщо знайде собі заняття до душі.

Найімовірніше, зі школи Дениско винесе мало знань, зате в ерудиції йому не дорікнеш. Можливо, вроджена цікавість допоможе стати йому вченим, який знається в багатьох галузях науки. Денис сповнений енергії, і вона штовхає його на необдумані вчинки. Пускаючись в авантюри, хлопчик не забуває захопити із собою друзів і багато в чому проявляє організаторські здібності. Правда, вистачає Дениса ненадовго, часто він кидає справу, не завершивши її і підвівши тих, кого залучив до неї. Володіючи швидким розумом, Денису, однак, дуже складно збрехати.

На жаль, часті сімейні негаразди можуть спровокувати в Дениса серйозну тягу до алкоголю, тим самим до кінця зруйнувавши і без того хиткий сімейний світ. Щоб домогтись успіху в житті, Денису дуже важливо розвивати в собі обережність, терпіння йі обов’язковість. Тільки ці якості допоможуть чоловікові в будь–якій професії. Денис – організатор, не боїться копіткої роботи, а з віком стає дуже акуратним і посидючим.

Буває, що Денис бере участь в різних авантюрах. Йому би трішки обережності, терпіння – і тоді будь–яка розпочата справа буде успішною. Денис принциповий і часто нав’язує свої ідеї тим, хто його оточує. Йому легко повести за собою інших людей, але ось бути їхнім ватажком до кінця йому незручно. У сімейному житті Денис вважає за краще жити окремо від батьків. Вибираючи собі супутницю життя, Денис буде керуватися принципом «щоб було цікаво». Йому подобаються жінки активні, легкі на підйом, розкуті в діях. Дітей своїх він виховує на ідеях свободи.

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилостивився, помилував».

Хлопчики з таким поширеним ім’ям можуть мати різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву.

В Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, вони багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани трапляються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті всьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але бувають і скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх байдужими.

ВАСИЛЬ

Ім’я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить гратися зі звірятами й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася – мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці. Він може вступити в конфлікт із дружиною, щоб не допустити обмеження інтересів товариша. Йому подобається його робота, але він не буде прагнути до першості у своїй справі, щоб не зачепити честолюбні помисли своїх друзів. Одна з небагатьох негативних якостей Василя – це пристрасть до спиртного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, день ангела
В тему