18 Травня 2018
Новини

Леся Нікітюк благає не перетворюватися на «tsundoku»

Леся Нікітюк благає не перетворюватися на «tsundoku»

Обожнюєте веселу та простувату ведучу Лесю Нікітюк? Вважаєте, що вона вміє лише жартувати та веселитися? Насправді популярна білявка ще та книгоманка!

У японській мові є таке слово «tsundoku», яке перекладається як «людина, яка купила багато книг, але не може їх прочитати через брак часу». Ведуча Нового каналу Леся Нікітюк радить: не ставайте «tsundoku», знаходьте час для книжок. А заодно ділиться добіркою творів, які обов'язково варто прочитати.

Річард Бренсон, «До біса все! Берися і роби»

Чудова автобіографічна книга успішного чоловіка, який починав з абсолютного нуля й досяг вершин. Книжка навчає ставити перед собою цілі й долати труднощі. Ні, тут не сказано, де взяти гроші, щоб купити коханій обручку чи новий автомобіль. Вона нагадує, що життя в кожного одне й цінна кожна хвилина.

Франческа Меландрі, «Єва спить»

Amore mio! Ця книга з Італії від українських видавців і удостоєна літературної премії італійського ELLE. Твір, у якому долі персонажів, до яких ти відчуваєш емпатію, переплітаються з історичними подіями Апеннін. Італія вчора й сьогодні, Італія південна й північна – це різні світи... Франческа Меландрі розповідає з завидною психологічною проникливістю про любов і про взаємини батьків і дітей.

Oрхан Памук, «Музей невинності»

Переглянувши всі серії «Величного століття. Роксолана», я, як і всі дівчата, закохалася в турецькі серіали. А тут "чудовий" роман, дуже глибокий, про неймовірне кохання багатого Кемаля до бідної та ще й заміжньої жінки, про прекрасні і вічні почуття. Після прочитання цієї книги в мене досі лишився «після смак».

Вірджинія Вулф, «Місіс Делловей»

Геніальна література живе вічно. Цей роман написаний у напрямку «потік свідомості», а це означає, що думки одного героя перескакують на думки іншого, і читача про це ніхто не попереджає. Автор майстерно показує закони людського життя в колесі сансари.

Майкл Суенвік, «Якось на краю часу»

Чудові фентезі-розповіді сучасного письменника. Мені дуже сподобалася ця книжка про далеке майбутнє, де автор зачіпає життєво важливі питання сьогодення: що робить людину людиною, що відбувається з нашим суспільством, що таке індивідуальність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, шоу-бізнес, леся нікітюк
В тему