17 Травня 2018
Новини

Найстаршому практикуючому лікарю України - 100 років

Найстаршому практикуючому лікарю України - 100 років

В Одесі відзначив свій 100-річний ювілей дерматовенеролог Петро Петросян.

Спілкуючись з гостями, полковник медичної служби у відставці, учасник Другої світової війни Петро Петросян розкрив секрети свого довголіття.

«Це передано мені на генетичному рівні: мій дід прожив 80 років, батько – 89, а мати – 92 роки», – сказав ювіляр. Головним секретом активного життя Петро Асланович вважає працю.

«Потрібно просто працювати, допомагати людям, нікому не бажати зла, радіти життю, постійно цікавитися новим. Одним словом – робити власне життя самому», – упевнений лікар.

Дружна сім'я також внесла свою лепту в його довголіття, оточивши Петра Асланович теплом і турботою. Дочка Веста Петрівна завжди поруч із батьком. Син – 63-річний Армен Петросян – відомий в Одесі лікар-кардіолог. У ювіляра також є правнук і правнучка.

Петро Петросян народився 4 травня 1918 року. У 1942 році закінчив Азербайджанський медінститут, має вищу кваліфікаційну категорію за спеціалізацією «Дерматовенерологія». У 1976 році йому присвоєне звання заслуженого лікаря України, він автор 25 наукових робіт і 10 раціоналізаторських пропозицій. Відзначений численними урядовими нагородами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, довголіття
В тему