17 Травня 2018
Новини

Два роки ростив ведмежа, думаючи, що це мастиф

Два роки ростив ведмежа, думаючи, що це мастиф

Минуло цілих два роки, перш ніж житель Піднебесної усвідомив, що його домашній улюбленець, якого він купив на узбіччі, – ніякий не пес, а вайлувате кумедне ведмежа.

Сільський житель із округу Їлань, що в південній частині КНР, їдучи машиною, зупинився і купив «цуценя» у невідомого продавця, що збував свій живий товар при дорозі. Той запевнив покупця, що це тибетський мастиф. Тож китаєць на ім’я Су Му привіз «щеня» додому і два роки дбав про нього, навіть не підозрюючи, що то маленький ведмідь. Пише видання «Дейлі Мейл».

Су Му спершу не надто бентежило, що його вихованець не гавкає, не виляє хвостом і взагалі не поводиться як пес. Та він врешті запідозрив обман, коли помітив, що тварина все росте і росте. І при цьому все менше нагадує мастифа.

«Спочатку це був маленький тибетський мастиф. І коли я привіз його додому, це все ще був тибетський мастиф. Але він став рости і дедалі більше нагадував чорного ведмедя. Я ведмедів побоююсь, але він прожив у мене два роки», – розповідає чоловік.

Сімейство Су Му добре ставилося до звіра. Його годували фруктами (особливо він любить кавуни) та бульйоном або локшиною. Але врешті-решт усім стало очевидно, що це ведмідь. З вихованцем потрібно було розлучитися, хоч господарі і не відразу зважилися це зробити.

Зрештою Су Му звернувся в зоопарк, аби передати туди клишоногого. І коли усі бюрократичні труднощі були подолані (тварина не мала документів, які хазяям довелося довго виробляти), ведмедя все ж забрали, правда, не в звіринець.  Коли фахівці бюро захисту лісів нарешті приїхали по тварину, звіра ну ніяк уже не можна було сплутати з мастифом.

У холці ведмідь мав близько метра і важив майже 200 кілограмів. Накачавши снодійним, «щеня» вагою два центнери відвезли в центр захисту дикої природи, де за ним якийсь час постежать, перш ніж відпустити на свободу або все ж передати зоопарку, як планував Су.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, тварини, курйози, кндр
В тему