15 Травня 2018
Новини

Як возитимуть футбольних фанатів на ЛЧ, щоб уникнути конфліктів

Як возитимуть футбольних фанатів на ЛЧ, щоб уникнути конфліктів

Вболівальників футбольних команд, які приїдуть до Києва на фінал Ліги чемпіонів УЄФА, будуть перевозити 120 шатлів, а маршрути руху будуватимуть таким чином, щоб фанати різних команд не перетиналися.

Про це повідомляється в «Фейсбуці» департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Відзначається, що в день фіналу, 26 травня, шатли і метрополітен возитимуть уболівальників безкоштовно при наявності квитка або акредитації на матч. Для посилення безпеки в місті додатково встановлено 300 камер відеоспостереження.

«Після «Євро-2012» багато шведських уболівальників відкрили для себе Київ і продовжують приїжджати сюди. Упевнений, що ми гідно представимо Київ і зараз. І англійські й іспанські вболівальники будуть повертатися знову і знову», – додав глава департаменту Сергій Симонов.

Однак оптимізму столичного чиновника не поділяє глава департаменту «Ліверпуля» з роботи з уболівальниками Тоні Барретт, який уже заявив, що ті, хто вибрав Київ місцем проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, повинні порозумітися із фанатами. На його думку, Київ – дуже дороге місто, яке може стати для іноземців справжнім кошмаром.

Читайте також: Тисячі євро за житло, пробки і черги в ресторан: як Ліга Чемпіонів відіб'ється на киянах

Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) почало проводити моніторинг готелів у Києві через різке зростання цін перед фіналом Ліги чемпіонів, адже вартість розміщення в готелях столиці в період проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футболу, який відбудеться в Києві 26 травня, збільшилася в 3–10 разів. При цьому майже не залишилося вільних місць.

А президент України Петро Порошенко, який помітив значний ажіотаж у Києві напередодні проведення матчів фіналу чоловічої і жіночої Ліги чемпіонів УЄФА, наголосив: гостей до Києва приїде чимало. Тому деяких із них він має намір селити у себе вдома.

Тим часом пересічні кияни запустили флешмоб # FreeKyivCouch4Fans серед тих, хто готовий безкоштовно надати житло європейським уболівальникам, які приїдуть до столиці України на фінальний матч Ліги чемпіонів 26 травня. Як інформує співтовариство UkrBall, городяни не хочуть, «щоб Київ запам’ятали як столицю бариг». Долучилися до цієї ініціативи і столичні чиновники, які оголосили, що також готові поселити в своїх квартирах уболівальників Ліги чемпіонів УЄФА, організувавши для цього флешмоб # kyivhospitality2018.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, футбол, футбол
В тему