14 Травня 2018
Новини

«Скрєпи»: кубанські козачки перевірятимуть мобільники росіян, чи нема в них Telegram

«Скрєпи»: кубанські козачки перевірятимуть мобільники росіян, чи нема в них Telegram

Представники славетного кубанського козацтва продемонструють молодецьку удаль, «віджимаючи» у громадян мобільні телефони для перевірки.

В Красноярському краї Федерації придумали, як боротися із ненависним заморським месенджером Telegram. Для викорінення цифрового зла з мобільних телефонів красноярців на вулицях діятимуть спеціальні дружини, сформовані з кубанських козачків. Пише ресурс Fishki.net.

І мета їхня буде благородна – вилучати у перехожих мобілки, щоб перевіряти їх на предмет небажаного програмного забезпечення. Офіційно завдання дружинників звучить як «підтримування інформаційної безпеки країни».

Члени добровільного загону будуть наділені повноваженнями зупиняти будь-якого перехожого з метою перевірки його смартфона на наявність додатків, заборонених на цей момент в Росії: Tor, Telegram і різних VPN-сервісів.

Таку ініціативу вже привітав отаман Кубанського козачого війська Ніколай Долуда: «Кубанське козацтво завжди стояло і буде стояти на сторожі інтересів держави. Ми не могли залишити без уваги таку важливу подію, як блокування ворожого месенджера Telegram, що розбещує російське суспільство. Ми не дозволимо різним терористичним організаціям і наркоторговцям ховатися за ширмою анонімності. Законослухняному громадянину приховувати нічого, тому можна впевнено сказати, якщо у людини на телефоні встановлено Telegram – вона або терорист, або через необізнаність не знає про загрозу, що йде від нього. Обидва ці питання можна вирішити в форматі добровільно-примусових бесід представників козацьких дружин з громадянами».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, росія, соцмережі, telegram
В тему