10 Травня 2018
Новини

Чим небезпечні рибні консерви і не тільки...

Чим небезпечні рибні консерви і не тільки...

На думку науковців, тунець містить високу кількість цинку, що в 100 разів може перевищувати допустиму норму. До такого висновку дійшли вчені з Університету Бінгемтона в Нью-Йорку.

Цей мінерал, зазвичай, використовується для покриття внутрішньої поверхні банок – завдяки своїм антимікробним властивостям він допомагає продовжити термін зберігання продуктів.

Проте, нові дослідження свідчать про те, що потрапляючи в їжу, цинк затримується в травній системі людини, порушуючи здатність поглинати поживні речовини. За словами медиків, цинк також може зробити кишківник слабкішим, дозволяючи токсичним речовинам проникати до кровотоку.

Під час випробувань експерти проаналізували банки з-під кукурудзи, тунця, спаржі та курки.

Отже, консервований тунець виявився найбільш небезпечним для здоров'я.  Як показали результати, що тунець в олов'яних банках, містить найбільш небезпечні рівні цинку, як і сік на дні бляшанок. На другому місці за ступенем забрудненості цинком виявилася консервована курка (дві третини від рівня цинку в тунці), далі – спаржа та кукурудза (третя частина від вмісту цинку в тунці).

Як показало вивчення лабораторної моделі тонкої кишки людини, крихітні фрагменти цинку викликають запалення, роблячи кишківник більш чутливим, у результаті чого шкідливі хімічні речовини можуть проникати в кровотік. За словами фахівців, наночастинки цинку можуть осідати на клітинах, що вистилають шлунково-кишковий тракт, і викликати втрату мікроворсинок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша, вчені, дослідження, продукти
В тему