8 Травня 2018
Новини

Досі невідомо чому у черкаській школі діти масово втратили свідомість

Досі невідомо чому у черкаській школі діти масово втратили свідомість

У Черкасах під час лінійки в школі №8 десятки дітей втратили свідомість.

Як повідомила прес-секретар патрульної поліції Черкас Зоя Вовк, на місце події викликали поліцію, а також кілька карет швидкої допомоги.

8 травня о 9:15 надійшло повідомлення про госпіталізацію у Черкаській обласній дитячій клінічній лікарні трьох дітей, які стали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в ЗОШ №8. Згодом, кількість дітей, які почали скаржитися на нудоту і запаморочення, збільшилася до декількох десятків. На даний момент це 50 дітей і 1 учитель, з них 11 перебувають у реанімації. Симптоми захворювання: нудота, запаморочення, головний біль.

За попередньою інформацією, причина масової втрати свідомості школярами – отруєння невідомою речовиною.

Фахівці провели експрес-аналіз повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів. Отруйних речовин на місці події виявлено не було. Пізніше досліджували територію і приміщення школи на наявність небезпечних речовин більш широкого спектру дії. На даний момент триває робота з дослідження радіаційного фону. Результати перевірок очікуються 8 травня після 16:00. Навчальний процес призупинено до з'ясування обставин надзвичайної події.

Всього на лінійці знаходилося 424 учня.

Президент України Петро Порошенко доручив вжити заходів, щоб встановити причину масового отруєння дітей в Черкасах. Він також скоординував подальші кроки з прем'єр-міністром.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему