6 Травня 2018
Новини

Стан одного із хлопчиків, обгорілих у Черемошному, поліпшився

Стан одного із хлопчиків, обгорілих у Черемошному, поліпшився

Стало відомо про стан дітей, які постраждали в пожежі в Черемошному. Дещо покращився стан 5-річного хлоп’яти, який разом із три- та чотирирічним друзями обгорів у пожежі в селі Черемошному, що на Ковельщині. Медикам вдалося стабілізувати цього маленького пацієнта, тоді як його чотирилітній сусід досі критичний.

Про це виданню «Волинь24» розповів головлікар обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко.

Нагадаємо, моторошна пожежа сталася в Черемошному 3 травня. Троє дітлахів заледве не згоріли заживо. Хлопчаки, очевидно, бавилися сірниками подалі від очей дорослих, ховаючись у погребі. Спалахнули двері льоху, і. доки дорослі визволяли неповнолітніх з вогненної пастки, діти отримали по 50–60 % опіків тіла. З погреба трьох хлоп’ят винесли вже непритомними, дітей госпіталізували в опікове відділення обласної дитячої лікарні в Луцьк.

На превеликий жаль, найменшенький пацієнт через отримані пошкодження вижити не зміг – трилітній малюк помер учора вранці. Його чотирилітній братик у критичному стані і бореться за своє життя. Лише трохи краща ситуація з їхнім 5-річним сусідом – за словами медиків, стан найстаршої дитини вранці 6 травня змінився з критичного на стабільно важкий.

Читайте також: Дітей, які постраждали у пожежі на Волині, лікуватимуть у США

У неділю, 6 травня, волинські лікарі мали черговий консиліум з колегами з Київського опікового центру. Ті визначили схему лікування сильно обгорілих діток на найближчі 24 години. «Ми зробили дітям спеціальні кріплення, які тримають їх у підвішеному стані. Це зроблено для того, щоб шкіра ні до чого не торкалась», – розказав журналістам Сергій Ляшенко. – …За добу знову буде консиліум», – додав.

Наразі не йдеться про транспортування малюків для лікування в столицю: у такому стані вони є нетранспортабельні.

Раніше у Волинській ОДА зібрали більше ніж 100 тис. грн для порятунку «черемошанських погорільців».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, пожежа, діти, опіки
В тему

Останні матеріали